Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odličan vikend za novog Garfielda i prequel Mad Max sage Furiosa
Oba filma igraju i u hrvatskim kinima!

Odličan vikend za novog "Garfielda" i prequel Mad Max sage "Furiosa"

Foto: YouTube

Protekli vikend u kinima smo imali neočekivanu borbu i to između novog Garfielda i prequela Mad Max sage Furiosa.

Oba filma ovih su dana premijerno predstavljena, a njihovo otvaranje u Sjevernoj Americi bilo je posebno napeto kad je u pitanju zarada i prvo mjesto po gledanosti. Za dlaku je nešto veća zarada na strani Garfielda sa 31,8 milijun dolara, dok Furiosa ima 25,5 milijuna dolara. Situacija u ostatku svijeta također je na strani omiljene narančaste mačke pa je na međunarodnom tržištu Garfield zaradio 66,3 milijuna dolara (ukupno dakle 98,1 milijun), a Furiosa 33,3 milijuna (ukupno 58,8 milijuna).

Naravno, riječ je o sasvim drugačijem žanru, publici kojoj su naslovi namijenjeni te oznaci koju sa sobom nose: i dok je Garfield nosi samo PG oznaku, Furiosa naravno ima R – što obožavateljima svakako odgovara jer film iz Mad Max franšize drugačiju niti ne bi trebao imati.

I dok Furiosu izrazito hvale kritičari, oni nisu na strani Garfielda – na Rotten Tomatoes ima samo 37% pozitivnih kritika, dok Furiosa ima odličnih 89%. No, sudeći prema zaradi u premijernom vikendu publika je zainteresirana za Garfielda koji će vrlo brzo ispasti i profitabilan s obzirom na budžet od 60 milijuna dolara za produkciju.

U novoj priči o narančastom mačku koji obožava lazanje i ljenčarenje glasove su posudili Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, Ving Rhames i Nicholas Hoult, a u hrvatskoj sinkronizaciji Filip Riđički, Ljubomir Kerekeš, Jadranka Đokić, Ana Begić Tahiri, Slavko Sobin, Davor Gobac i Marko Purišić (Baby Lasagna).

Furiosa je peti film u Mad Max franšizi, a iako se može pohvaliti drugim mjestom po zaradi u Sjevernoj Americi, očekivanja su ipak bila nešto viša i to od 40 do 45 milijuna dolara. Film je bio i prilično skup sa svojih 168 milijuna dolara samo za produkciju tako da će mu trebati još dosta da bi ispao profitabilan. Ako je suditi prema premijernom vikendu, teško da će dostići svog prethodnika: Pobješnjeli Max: Divlja cesta 2015. zaradio je ukupno 380 milijuna dolara.

Glavne uloge u Furiosi imaju Anya Taylor-Joy i Chris Hemsworth, a film u hrvatskim kinima također igra od 23. svibnja pod naslovom Furiosa: Pobješnjeli Max saga.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala