Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Singapurski stisak stiže na naše male ekrane
Serija prikazuje društvo u raspadu koje želi spasiti svoj svijet tijekom Drugog svjetskog rata

"Singapurski stisak" stiže na naše male ekrane

Dramska serija, koju potpisuju autori Poldarka i Viktorije, vrti se oko bogate britanske obitelji koja živi u kolonijalnom Singapuru tijekom japanske invazije. Riječ je o nemilosrdnoj obitelji Blackett koja spletkari da bi zadržala svoju uspješnu tvrtku usred kataklizmičnih svjetskih događaja.

U subotu, 16. ožujka na Prvom programu HRT - HTV 1 u 17:25 prikazuje se prva i druga epizoda dramske serije Singapurski stisak.

Singapurski stisak prikazuje društvo u raspadu i obitelj koja svim silama pokušava spasiti svoj svijet koji se ruši. Serija se temelji na slavnom romanu J. G. Farrella, a scenarist je oskarovac Christopher Hampton.

1. epizoda: Za uspješnog trgovca kaučukom, Waltera Blacketta, i njegovu obitelj, Singapur 1941. godine izvor je novca i povlastica, a užasi u Europi razorenoj ratom ne dotiču ih.

Bliži se srebrna obljetnica Walterove tvrtke, a njegov stariji partner, g. Webb, sprema se u mirovinu, pa Walter želi učvrstiti svoje mjesto na čelu tvrtke.

Mora početi razmišljati i o nasljedniku. Hoće li to biti njegova ustrajna kći i miljenica Joan ili njegov lakomislen sin Monty, na kojega se ne može osloniti?

Ali njihov svijet poremeti dolazak Vere Chiang, misteriozne kineske disidentice koja ih moli za pomoć.

2. epizoda: Matthew se polako prilagođava novom životu u Singapuru i upoznaje se s trgovinom kaučukom. Ubrzo otkriva da mu se pod nosom odvijaju sumnjivi poslovi, ali Blackettov beskrupulozan način vođenja posla i predstojeća japanska invazija ne dopuštaju mu da uvede promjene.

Nakon što ga Blackettovi odvedu na najpopularniju zabavu u Singapuru, iscrpljen i u groznici, Matthew se nađe između dvije žene koje ga pokušavaju zavesti.

Za to vrijeme, Pearl Harbour je bombardiran i Amerika se priključuje ratu.

Uloge u seriji tumače Georgia Blizzard, Charles Dance, Jane Horrocks, David Morrissey, Elizabeth Tan, Luke Treadaway.

Scenarij Christopher Hampton, režija Tom Vaughan.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala