Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odličan start za Wonku s Timothéejem Chalametom
Film studija Warner Bros. u prvom vikendu zaradio je preko 151 milijun dolara diljem svijeta

Odličan start za "Wonku" s Timothéejem Chalametom

Foto: YouTube

Fantastični mjuzikl Wonka proteklog je vikenda stigao u kina diljem svijeta i ostvario slatki trijumf zasjevši na prvo mjesto gledanosti u većini zemalja.

Priča o ekscentričnom izrađivaču čokolada, kojeg je utjelovio Timothée Chalamet, u Sjevernoj Americi zaradio je odličnih 39 milijuna dolara te još preko 112 milijuna u ostatku svijeta – ukupno preko 151 milijun dolara za početni vikend ove dugo očekivane nove ekranizacije.

U studiju Warner Bros. nadali su se ovakvom startu, a očekivanja su da će film tijekom blagdana privući dovoljno gledatelja da Wonka bude i više nego isplativ s obzirom na budžet od oko 125 milijuna dolara, u što nisu uključeni troškovi marketinga. Svakako mu u korist idu odlične ocjene kritičara koji su mu dali 83% na portalu Rotten Tomatoes, a američki CinemaScore javlja da je od gledatelja dobio ocjenu A-. Kad gledamo naredne vikende, Wonka niti nema baš veliku konkurenciju: tu su animirane Patke selice studija Universal i Illumination (već igra u hrvatskim kinima), glazbena adaptacija i remake The Color Purple također Warner Bros.-a (kod nas tek u ožujku 2024.) te DC-jev Aquaman i izgubljeno kraljevstvo koji ovog četvrtka stiže u kina diljem svijeta.

Filmom Wonka Timothée Chalamet samo potvrđuje svoj zvjezdani status, a on je treći glumac koji je utjelovio lik koji je stvorio Roald Dahl: Gene Wilder fantastično ga je odglumio 1971. u obiteljskoj glazbenoj komediji Willy Wonka i tvornica čokolade, a Johnny Depp nije bio ništa lošiji 2005. u remakeu.

Wonku je režirao Paul King i prequel je koji se bavi ranim danima Willyja Wonke (kako je Willy postao Wonka) i smješten je mnogo prije nego što će siromašni Charlie pronaći zlatnu kartu za obilazak slavne čokoladne tvornice. Uz Chalameta glume Olivia Colman, Keegan-Michael Key i Hugh Grant.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala