Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svijet ne prestaje oplakivati Matthewa Perryja
Glumac je pronađen mrtav u subotu navečer u svom domu, imao je 54 godine

Svijet ne prestaje oplakivati Matthewa Perryja

Foto: Depositphotos

Matthew Perry, simpatičan glumac koji je postao svjetski poznat i omiljen po svojoj ulozi Chandlera Binga u Prijateljima, umro je u dobi od 54 godine u subotu navečer u svom domu u Los Angelesu u jacuzziju, javila je tamošnja policija.

Perry je postigao ogroman uspjeh omiljenom humorističnom serijom, ali se desetljećima borio sa zloupotrebom opojnih sredstava. Prošle je godine u svom memoaru Friends, Lovers and the Big Terrible Thing otvoreno pisao o svojim borbama s drogom i alkoholom te na promociji istaknuo kako je čist već 18 mjeseci, ali da je na odvikavanje potrošio barem 9 milijuna dolara. Tad je otvoreno pričao i kako je nekoliko puta bio blizu smrti, uključujući i to što je dva mjeseca proveo u komi. Tijekom promocije knjige činilo se da je posvećen tome da ostane trijezan te da druge osvijesti kakva je to teška ovisnost.

Serija Prijatelji krenula je 1994. godine i gotovo odmah postala planetarno popularna, a šestero glumaca i dan danas su obožavani diljem svijeta iako je finala epizoda emitirana još 2004. Kako je popularnost serije rasla, Perry se našao u vrtlogu emocija jer je silom htio biti slavan i bogat, ali nije bio spreman na to što to sve nosi sa sobom – posebno kad je shvatio da mu slava neće popuniti praznine koje u sebi osjeća.

Matthew Langford Perry rodio se 19. kolovoza 1969. godine u Williamstownu u Massachusettsu. Roditelji su mu se rastali vrlo brzo nakon njegovog rođenja te je s majkom otišao u Kanadu gdje je završio školu. Kao tinejdžer pokazao je talent za tenis i trebao je postati profesionalac, ali taj je san stao kad se s 15 godina preselio u Los Angeles kako bi živio s ocem te se tad odlučio i za glumu jer je shvatio da neće igrati tenis za život. Televizijski debi imao je 1979. u seriji 240-Robert, zatim se našao u nekim serijama u gostujućim ulogama dok nije postao stalni član humoristične serije Second Chance 1987. godine. Nakon popularnosti Prijatelja pokušao je (ponovno) pokrenuti filmsku karijeru od čega se možda najviše ističe komedija Ubojica mekog srca 2000. te nastavak četiri godine kasnije u kojima je glumio s Bruceom Willisom.

„Shrvani smo odlaskom našeg dragog prijatelja Matthewa Perryja. Matthew je bio nevjerojatno talentirani glumac i vječni dio Warner Bros. Television Group obitelji. Njegov komičarski genij osjetili su diljem svijeta i njegova ostavština nastavit će živjeti u srcima mnogih“, službena je izjava Warner Bros. TV-a.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala