Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Cillian Murphy misli da je gubitak uloge Batmana bio najbolji ishod za sve
Glumac je navodno bio na popisu za ulogu Oppenheimera prije 9 godina i to za seriju "Manhattan"

Cillian Murphy misli da je gubitak uloge Batmana bio najbolji ishod za sve

Foto: YouTube

Prije nego što je uloga Batmana u trilogiji Christophera Nolana o Vitezu tame pripala Christianu Baleu, filmaš je razmatrao jednog drugog glumca za tu ulogu: također (buduću) zvijezdu svojih filmova, Cilliana Murphyja, koji je ovih dana sve osvojio svojom ulogom J. Roberta Oppenheimera u biografskoj triler drami Oppenheimer.

I Nolan i Murphy priznali su da Bale zapravo nije imao konkurenciju, ali Murphy je neki dan dodao kako je gubitak te uloge od Balea bila najbolje što se svima dogodilo. „Da, mislim da je to bila najbolja moguća odluka jer smo dobili Christiana Balea kao Batmana što je ispala nevjerojatna interpretacija te uloge. Nikad nisam samog sebe smatrao pravom osobom za Batmana i stvarno sam uvijek mislio da je baš Christian Bale osoba za to“, izjavio je Murphy u nedavnom intervjuu za GQ Magazine UK.

Nolan također nije mislio da je Murphy pravi izbor, ali svejedno je napravio probnu snimku s njim kao Batmanom kako bi glavešine u Warner Bros.-u vidjele da je riječ o izvanrednom glumcu. Zahvaljujući tome dobio je ulogu jednog od većih negativaca, Scarecrowa, što je na kraju ispala prva od šest suradnji između Nolana i Murphyja. Nakon uloge Scarecrowa u Batmanu reprizirao ju je u nastavcima Vitez tame i Povratak, zatim su uslijedile sporedne uloge u Početku i Dunkirku prije nego što je dobio prvu glavnu ulogu u Nolanovom najnovijem blockbusteru – Oppenheimer. Još jedna zanimljivost jest da je Murphy već bio u užem izboru za teoretskog fizičara skoro deset godina ranije: tvorac serije Manhattan Sam Shaw, koja također donosi priču o Manhattan Projectu i imala je dvije sezone od 2014. do 2016., izjavio je kako je uloga Oppenheimera trebala pripasti Murphyju, no na kraju smo u toj ulozi gledali Daniela Londona.

Murphy možda nije glumio Oppenheimera prije devet godina u seriji, ali uloga ove velike povijesne ličnosti u istoimenom Nolanovom filmu oduševljava sve redom i donosi mu najbolje kritike u karijeri. Oppenheimer od prošlog tjedna igra u kinima diljem svijeta, uključujući i hrvatska kina.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala