Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Alicia Vikander dočekana ovacijama od 8 minuta na premijeri drame Firebrand
Jučer je u Cannesu bila premijera brutalne povijesne drame o zadnjoj supruzi Henrika VIII. (Jude Law)

Alicia Vikander dočekana ovacijama od 8 minuta na premijeri drame "Firebrand"

Foto: YouTube

Nakon što je povijesna drama Jeanne du Barry izazvala oduševljenje na ovogodišnjem Cannesu te je Johnny Depp dobio višeminutne ovacije, jučer je predstavljen još jedan povijesni film koji je privukao također veliku pažnju.

Riječ je o brutalnoj povijesnoj drami Firebrand, za koju još čekamo prvi službeni trailer, a u kojoj glavne uloge imaju Jude Law i Alicia Vikander kao okrutni kralj Henrik VIII. i njegova posljednja supruga Catherine Parr. Premijera je izazvala apsolutno oduševljenje, pogotovo Vikander koja je dočekana 8-minutnim pljeskom gomile u kojoj su, među ostalim, bile Oskarovke Michelle Yeoh i Marion Cotillard.

Suprug Michael Fassbender također joj je pružao podršku u publici, a dirnuta glumica zamolila je sve da prestanu pljeskati jer će se rasplakati. Veliki pljesak dobili su, naravno, i Law za svoju ulogu te brazilski redatelj Karim Aïnouz kojem je ovo prvi redateljski projekt na engleskom jeziku.

Radnja Firebranda prati šestu i posljednju suprugu Katherine Parr koja nastoji zauzdati, nadmudriti i nekako preživjeti brutalnog kralja. Film je ekranizacija romana Queen's Gambit Elizabeth Fremantle iz 2013. godine i radnjom je smješten u krvavoj tudorskoj Engleskoj u kojoj je Katherine imenovana regentom dok se kralj bori u inozemstvu. Kad se sve bolesniji i ionako paranoičan kralj vrati svoj će bijes usmjeriti na radikale te kraljičinu prijateljicu iz djetinjstva osuditi na smrt i spaliti na lomači. Užasnuta Katherine mora se pomiriti sa situacijom i boriti za vlastito preživljavanje da ne završi poput nekih kraljevih nekadašnjih supruga.

I prije svjetske premijere u Cannesu Firebrand je međunarodno rasprodan pa je Prime Video kupio prava za većinu tržišta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo. Trenutno se traži distributer za američko tržište. Scenarij su adaptirale Jessica i Henrietta Ashworth, a uz Vikander i Lawa glume Sam Riley, Simon Russell Beale i Erin Doherty.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala