Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vojvoda - neprocjenjiva istinita priča o krađi slavne Goyine slike
Beskrajno šarmantna britanska komedija s Jimom Broadbentom i Helen Mirren u glavnim ulogama

"Vojvoda" - neprocjenjiva istinita priča o krađi slavne Goyine slike

"Igrani film Vojvoda, nastao u tradiciji nezaboravnih komedija studija Ealing, bavi se malim čovjekom koji se istinom obraća centrima moći. Ozbiljna je to priča koju ne treba doživjeti ozbiljno." – Roger Michell

 NEPROCJENJIVO ISTINITA PRIČA!

Godina je 1961. Kempton Bunton, 60-godišnji taksist, krade Goyin portret Vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu. Prva je to (i do sada jedina) krađa u povijesti ove ugledne institucije. Kempton šalje informaciju o povratu slavne slike pod uvjetom da vlada uloži više u skrb za starije osobe – nakon čega predvodi kampanju s ciljem pružanja usluge besplatne televizije umirovljeničkoj populaciji. Ono što se zatim događa postaje legendom. Tek 50 godina kasnije, na svjetlo dana isplivat će prava istina - Kempton je ispleo mrežu laži. Jedina istina bila je to da je riječ o dobrom čovjeku, odlučnom promijeniti svijet i spasiti vlastiti brak - kako i zašto je iskoristio Vojvodu ne bi li to postigao posebna je priča. Pred nama je i više nego zoran primjer kako postupci svakoga od nas mogu napraviti razliku i promijeniti društvo nabolje.

James Broadbent (1949.) priznati je britanski filmski, televizijski i kazališni glumac, nagrađen nagradama Oscar, Emmy, Zlatni globus i BAFTA. Rodio se u Lincolnshireu, u umjetničkoj obitelji. Majka mu je bila kiparica, a otac dizajner interijera i amaterski glumac koji je bivšu crkvu pretvorio u katzalište. Nakon što je prvo obrazovanje dobio u kvekerskoj školi u Readingu, odlazi u London i studira na tamošnjim najboljim institucijama. Prvotni uspjesi njega kao glumca vezani su za kazalište gdje je ostvario niz zapaženih uloga. Na filmu debitira 1978., na televizijskom ekranu već iduće godine. U dosadašnjoj karijeri ostvario je četrdesetak uloga, a stekao je reputaciju velikog profesionalca s kojim je uvijek veliko zadovoljstvo surađivati. Prvotno je bio angažiran za ulogu Del Boya u seriji Mućke, ali istu je morao odbiti zbog drugih obveza. Za svoja glumačka ostvarenja dobio je i niz priznanja, među ostalima i Oscara 2001. za ulogu u filmu Iris. Od ostalih Broadbentovih uloga izdvajamo one u filmovima Moulin Rouge! Baza Luhrmanna, Brazil Terryja Gilliama, Dnevnik Bridget Jones Sharon Maguire te u filmovima Život je sladak i Još jedna godina Mikea Leigha.

Slavna Helen Mirren (1945.) nagrađena je Oscarom®, Zlatnim globusom, kao i nagradama Udruženja filmskih glumaca i BAFTA-e za portret kraljice Elizabete II u filmu Kraljica (2006.) velikog britanskog filmaša Stephena Frearsa. Svojim je glumačkim nastupima obilježila filmove Crni petak za gangstere Johna Mackenziea, Kuhar, lopov, njegova žena i njezin ljubavnik Petera Greenawaya, Gosford park Roberta Altmana i Ludilo Kralja Georgea Nicholasa Hythnera.

Roger Michell (1956-2021), sin britanskog diplomata, rođen je u Južnoj Africi, djetinjstvo provodi u Beirutu, Damasku i Pragu. Po vokaciji je bio kazališni i filmski redatelj. Najveći filmski hit koji Mitchell potpisuje jest igrani film Ja u ljubav vjerujem s Julijom Roberts i Hughom Grantom u glavnim ulogama.

Vojvoda od 19. siječnja u kinima!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala