Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljeni Zlatni globusi
Sinoć je održana dodjela nagrada, najboljim filmom proglašen "The Fabelmans" Stevena Spielberga

Dodijeljeni Zlatni globusi

Svečana, 80. dodjela nagrada Zlatni globus, održana je sinoć u Beverly Hilton Hotelu u Beverly Hillsu. Nagradu za najbolju televizijsku dramsku seriju odnijela je Zmajeva kuća, dok je najboljom humorističnom serijom proglašena Abbott Elementary. Najboljim filmskim mjuziklom ili komedijom proglašen je The Banshees of Inisherin, dok je film The Fabelmans Stevena Spielberga proglašen najboljom dramom.

Film The Banshees of Inisherin, komični prikaz raspada prijateljstva uoči Irskog građanskog rata, osvojio je najviše nagrada, njih tri. Osim za najbolju komediju, film je dobio nagrade i za scenarij koji potpisuje Michael McDonagh te za najbolju mušku ulogu za Colina Farrella.

Film o djetinjstvu Stevena Spielberga, The Fabelmans, je osim za najbolji film također nagrađen i za režiju te je kipić otišao u ruke filmske legende Spielberga. Dvije filmske nagrade još je jedino osvojio film Everything Everywhere All At Once i to za glumačke izvedbe. Michelle Yeoh proglašena je najboljom glumicom dok je Ke Huy Quan dobio nagradu za sporednu mušku ulogu.

Humoristična serija Abbott Elementary predvodnik je televizijskih dobitnika s osvojene tri nagrade. Osim za najbolju humorističnu seriju nagradu je također dobila i za glumačka ostvarenja. Quinta Brunson proglašena je najboljom glavnom glumicom, a Tyler James Williams najboljim sporednim glumcem.

Bijeli lotus, hit serija o imućnim gostima u luksuznom hotelu, za svoju je drugu sezonu smještenu na Siciliju dobila nagradu za najbolju limitiranu ili antologijsku seriju, a Jennifer Coolidge dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u limitiranoj seriji.

Glavne glumačke nagrade osvojili su također Cate Blanchett za film Tár, Austin Butler za svoju interpretaciju Elvisa. Najboljom sporednom glumicom proglašena je Angela Bassett za ulogu u novom Black Pantheru dok su za svoje izvedbe nagrade također dobili Kevin Costner za seriju Yellowstone, Zendaya za ulogu u seriji Euforija, Jeremy Allen White za seriju The Bear, Julia Garner za Ozark, Evan Peters za izvedbu u limitiranoj seriji Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Amanda Seyfried za The Dropout i Paul Walter Hauser za Black Bird.

Cjelokupni popis ovogodišnjih dobitnika možete provjeriti na službenim stranicama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala