Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Na HTV-u dva tjedna dugometražnih animiranih filmskih hitova
Uz animirane filmske hitove, u večernjem nas terminu čekaju i neki poznati naslovi obiteljskih filmova

Na HTV-u dva tjedna dugometražnih animiranih filmskih hitova

Od 26. prosinca do 5. siječnja svi ljubitelji dugometražnih animiranih crtića moći će uživati u filmskim hitovima na Hrvatskoj televiziji. Uz animirane, tu su i poznati naslovi obiteljskih filmova. Svake večeri na Drugome programu HRT - HTV 2 u popularnome terminu na rasporedu su filmovi koji će razveseliti i male i velike, ukratko cijelu obitelj.

Prvi u nizu je film Ledeno doba 2: Zatopljenje koji je na rasporedu u ponedjeljak 26. prosinca u 20:15.

Dok ga muči sumnja da je jedini preostali pripadnik svoje vrste, dobrodušni mamut Manny (glas Ljubomira Kerekeša) uz pomoć brbljavog ljenjivca Sida (glas Ede Maajke) i naizgled grubog no zapravo plemenitog tigra Diega (glas Tarika Filipovića) shvaća da će zbog globalnog zatopljenja ledena brana koja njihovu dolinu odvaja od mora uskoro popustiti. Odlučivši s ostalim životinjama potražiti novo stanište, njih trojica ubrzo kreću na opasno putovanje tijekom kojeg će Manny upoznati šarmantnu Ellie (glas Darije Knez), mamuticu uvjerenu da je oposum.

Scenarij su napisali Gerry Swallow, Peter Gaulke i Jim Hecht prema priči Petera Gaulkea i Gerryja Swallowa. Režiju potpisjuje Carlos Saldanha. Glasovi: Ljubomir Kerekeš, Edo Maajka, Daria Knez, Tarik Filipović, Ozren Grabarić, Dražen Bratulić, Željko Šestić.

Dan poslije, 27. prosinca u 20:15 stižu dobro poznati Štrumpfovi. Radi se o animiranom hitu, a priča je većini poznata no za one koji se želi prisjetiti evo kratkog sadržaja: Zli čarobnjak Gargamel stvorio je nekoliko nestašnih bića nalik na Štrumpfove te ih je nazvao "'Naughties"' nadajući se da će mu oni omogućiti da se domogne čarobne štrumpfovske esencije. Međutim, uskoro će otkriti da mu je potrebna pomoć Štrumpfete koja jedina zna kako ''Naughtiese'' pretvoriti u prave Štrumpfove.

Glasovi: Katy Perry, Christina Ricci, Jonathan Winters, J. B. Smoove. Glumci su Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Jayma Mays. Režiju potpisuje Raja Gosnell.

U srijedu 28. prosinca prikazujemo film Oblačno s ćuftama, a u četvrtak 29. prosinca Hrvatska televizija prikazuje film Shrek uvijek i zauvijek.

Oblačno s ćuftama je nominiran za Zlatni globus 2010. u kategoriji najbolji animirani film. Film je sinkroniziran na hrvatski,  a režiju potpisuju Phil Lord i Christopher Miller.

Shrek uvijek i zauvijek američka je računalno-animirana komedija. Shrek, koji je već dugo u braku i živi mirnim obiteljskim životom, počinje čeznuti za danima kada se osjećao kao pravi ogar. Uloge: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese, Walt Dohrn. Scenarij potpisuju Josh Klausner i Darren Lemke, a režiju  Mike Mitchell.

Na Staru godinu, u subotu 31. prosinca u 20:15 premijerno emitiramo animiranu komediju Angry birds movie. Ove ptice neletačice žive uglavnom sretnim životom. Sve osim Reda kojega svako malo nešto naljuti. Zbog svog temperamenta završio je na tečaju za svladavanje ljutnje gdje će upoznati sebi slične Chucka i Bomba. Red postaje još više uzrujan kad njegova pernata braća u njihov otočni raj pozovu zelene svinje. Kako ga svinje sve više iritiraju, Red se udružuje s Chuckom i Bombom ne bi li otkrio pravi razlog njihova zagonetna dolaska.

Film je temeljen na istoimenoj seriji video-igara Rovio Entertainmenta. Glasove su posudili Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn. Redatelji: Clay Kaytis i Fergal Reilly.

Film Hotel Transylvania u planu emitiranja je na Novu godinu u nedjelju 1. siječnja u 20:15, a u kasnijem terminu u 0:55 premijerno ćemo emitirati Django unchained.

U ponedjeljak 2. siječnja u 20:15 stiže Ledeno doba 3, a odmah iza u 21:45 na rasporedu je drama Veliko čudo. Smješten u hladnoratovsko razdoblje, u 1988. godinu, film Big Miracle donosi istinitu priču o reporteru iz malenoga grada, ujedno i volonteru Greenpeacea, koji je zatražio pomoć suprotstavljenih super-snaga ne bi li zajedničkim naporima spasili tri veličanstvena siva kita zatočena ispod arktičkog leda. Odjek u medijima zainteresirao je gledatelje diljem svijeta te ih ujedinio u nadi. U filmu glume Drew Barrymore, John Krasinski, Ted Danson, Dermot Mulroney, Kristen Bell i Tim Blake Nelson. Scenaristi potpisuju Jack Amiel i Michael Begler, a režiju Ken Kwapis.

U utorak 3. siječnja, također u 20:15, emitiramo film Štrumpfovi 2, a u 22 sata na istome programu slijedi britansko – francuski Two brothers/Deux freres. Pustolovna/obiteljska drama. Guy Pearce glumi istraživača romantika koji saznaje za priču o dva brata tigra koji su odvojeni još kao mladunčad te su odvedeni u zatočeništvo. Jedan je tigar postao cirkuski zabavljač, a drugi je istrenirani ubojica. Nekoliko godina poslije, braća se ponovno susreću, no kako su na suprotstavljenim stranama, prisiljeni su boriti se.

Film je na Dodjeleli nagrade César, Francuska, 2005.  dobio nagradu nagradu najbolju montažu (Noëlle Boisson) te za za kinematografiju (Jean-Marie Dreujou).

Uz Guya Pearcea glume Freddie Highmore i Jean-Claude Dreyfus. Scenaristi su Alain Godard, redatelj Jean-Jacques Annaud i  Julian Fellowes.

Srijeda 4. siječnja u 20:15 rezervirana je za Madagascar 3: Najtraženiji u Europi, računalno animiranu komediju. Alex, Marty, Melman i Gloria još se pokušavaju nekako vratiti u New York. Sada ih put vodi u Europu, gdje ih u Monaku neumorno proganja šinterica Chantel DuBois. Misleći da će tako lakše stići do Sjeverne Amerike, pridružuju se cirkusu i sprijateljuju sa životinjama koje nastupaju u njemu.

U filmu glume Noah Baumbach, Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Cedric the Entertainer, Andy Richter Jessica Chastain, Bryan Cranston, Martin Short i Frances McDormand.

Scenaristi su Darnell i Noah Baumbach, a režiseri Eric Darnell, Tom McGrath i Conrad Vernon.

Nakon Madagaskara 3, u 21:45 slijedi komedija/drama Asovi s Aljaske. Gradić Mystery na Aljasci ni po čemu nije poseban. Dovoljno je malen da u njemu svatko zna svakoga, a duge snježne zime ne nude nikakva uzbuđenja osim jednog: hokeja. Poduzetni David E. Kelley, okupivši uglednu glumačku ekipu i napisavši scenarij uz S. O'Byrnea, prenio je koncepte svojih uspješnih TV serija na veliko platno. Zvjezdanu glumačku ekipu predvodi R. Crowe (Gladijator, Genijalni um).

U filmu glume Russell Crowe, Hank Azaria, Mary McCormack, Lolita Davidovich, Ron Eldard, Colm Meaney, Maury Chaykin, Michael McKean, Judith Ivey i Burt Reynolds. Scenaristi su David E. Kelley i Sean O'Byrne, redatelj je Jay Roach.

U četvrtak 5. siječnja, ciklus završava filmovima Hotel Transylvania 2 u 20:15h, a potom u 21:45 slijedi film E.T..  U novoj čudovišnoj pustolovini u hotelu Transilvanija sve se, čini se, mijenja na bolje. Međutim, Drac je zabrinut što njegov preslatki unuk Dennis, koji je napola čovjek, ne pokazuje nikakve znakove da je napola i vampir. I dok je Mavis na odmoru, stvari se otmu kontroli jer Drac pozove svoje čudovišne prijatelje Franka, Murrayja, Waynea i Griffina kako bi istrenirali Dennisa da postane pravo čudovište.

E.T. je znanstveno-fantastični film u kojemu prilikom noćnog posjeta Zemlji posada svemirskog broda slučajno ostavi jednog člana posade. Pronalazi ga dječak Elliot i sakrije ga u svoju sobu. Ovu nesvakidašnju tajnu otkriva samo sestri i bratu koji uskoro jako zavole neobičnoga došljaka. Svjesni nemogućnosti da ostane s njima, odluče mu pomoći da stupi u kontakt sa svojim planetom…

Malo se koji dječji film može podičiti takvim uspjehom kakav je imao E.T. Stevena Spilenerga. Riječ je o vjerojatno najpoznatijem Spilebergovom filmu i jednom od filmova s najvećom zaradom. Već više od dva desetljeća naraštaji djece i mladih ne propuštaju da bar jednom ne gledaju film o najslavnijem izvanzemaljcu svih vremena.

E.T.-ja je časopis Entertainment Weekly uvrstio u dvadeset najboljih filmova svih vremena. Bio je nominiran za devet Oscara, a dobio ih je četiri (glavne nagrade otišle su te godine povijesnom filmu "Gandhi"). Redatelj Steven Spielberg snimao je film kronološkim redom ne bi li osigurao bolje uživljavanje glumaca, osobito djece, a zanimljiv je i podatak da je čak 10% od 10,5 milijuna dolara, koliko je iznosio budžet filma, utrošeno na specijalne efekte. Uz ostale, glumačku ekipu čini Peter Coyote (Gorki mjesec), te buduća tinejdžerska zvijezda Drew Barrymore. U filmu glume Dee Wallace-Stone, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacMaughton i Drew Barrymore. Scenaristica je Melissa Mathison.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala