Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Avatar: Put vode dominira kinima diljem svijeta
Riječ je o odličnoj zaradi od 435 milijuna dolara u cijelom svijetu

"Avatar: Put vode" dominira kinima diljem svijeta

Foto: YouTube

Avatar: Put vode osvojio je i kritiku i publiku diljem svijeta!

U petak, na prvi dan prikazivanja, u Sjevernoj Americi zaradio je solidnih 53 milijuna dolara što je tek šesto najbolje otvaranje ove godine – najbolji premijerni startni dan ima Doktor Strange u multiverzumu ludila (90,7 milijuna dolara), slijede ga Black Panther: Wakanda zauvijek (84,2 milijuna), Thor: Ljubav i Grom (69,5 milijuna), Jurski svijet: Carstvo (59,5 milijuna) i The Batman (56,6 milijuna). Originalni Avatar je 2009. godine krenuo sa samo 26,7 milijuna dolara, ali je na kraju zaradio skoro 3 milijarde te postao najbolji film po zaradi na svijetu, ali od nastavka se ipak nešto više očekivalo s obzirom na više od 10 godina čekanja, odlične kritike i žestoki marketing.

No, onda su stigle brojke za cijeli premijerni vikend: zarada u Sjevernoj Americi jest 134 milijuna dolara (čime je postao prvi Cameronov film koji je zaradio preko 100 milijuna prvi vikend prikazivanja na tom tržištu), a 301 milijun u ostatku svijeta što znači sjajnih 435 milijuna ukupne zarade u cijelom svijetu. Ovo je treće najbolje globalno otvaranje u vrijeme pandemije, ispred je samo Doktor Strange 2 s 442 milijuna dolara i Spider-Man: Put bez povratka sa 600 milijuna. U studiju su također svjesni da uspjeh i zarada ovog filma ne ovisi toliko o ogromnoj zaradi na samom startu, već o dugoročnom prikazivanju te konstantnom interesu i zaradi.

Nastavak Avatara sa sobom nosi visoke troškove produkcije od najmanje 350 milijuna dolara, u što nisu uključeni troškovi marketinga. Filmaš James Cameron u nekoliko intervjua je naglasio kako bi se tek nakon 2 milijarde dolara film mogao smatrati profitabilnim.

Avatar: Put vode u hrvatskim kinima u redovitoj distribuciji nalazi se od 15. prosinca. U glavnim ulogama su Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Michelle Yeoh i Cliff Curtis.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala