Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nagrada publike na TIFF-u pripala Spielbergovoj drami Fabelmanovi
Međunarodni filmski festival u Torontu završio je prije 2 dana, a Nagrada publike često je dobar pokazatelj za Oskare

Nagrada publike na TIFF-u pripala Spielbergovoj drami "Fabelmanovi"

Foto: YouTube

Polu-autobiografska drama Stevena Spielberga Fabelmanovi (The Fabelmans) osvojila je gledatelje na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu što je dodatno potvrdila Nagrada publike dodijeljena zadnji dan Festivala.

Ovogodišnji TIFF održao se od 8. do 18. rujna i među odličnim kritikama i reakcijama na prikazane filmove, svakako se istaknuo i Spielbergov novi film – te činjenica da je ovo bio prvi posjet TIFF-u ovog velikog filmaša.

„Jako mi je drago što sam ovaj film doveo u Toronto! Ovo je najintimniji film koji sam ikada napravio, a topli prijem od svih u Torontu učinio je moj prvi posjet TIFF-zbilja intimnim i osobnim za mene i cijelu moju obitelj Fabelman. Hvala Cameronu Baileyu i svim nevjerojatnim članovima na TIFF-u, hvala Universal Picturesu, a posebno hvala svim filmskim obožavateljima u Torontu koji su mi protekli vikend učinili nezaboravnim“, Spielberg je bio dirnut u službenoj izjavi.

Nagrada publike koju su Fabelmanovi osvojili 18. rujna inače je dobar pokazatelj za nadolazeću sezonu nagrada. Nagrada publike na TIFF-u dodjeljuje se tek od 1978. godine, a statistika kaže kako je sedam dobitnika te nagrade osvojilo Oskara u kategoriji najboljeg filma – od čega je čak pet u zadnjih 20 godina. Prošlih su godina ovu nagradu dobili primjerice Zelena knjiga i Zemlja Nomada koji su kasnije osvojili Oskara za najbolji film, a iako Tri plakata izvan grada, La La Land i Jojo Rabbit nisu osvojili kipić u toj kategoriji, trijumfirali su u ostalim kategorijama i/ili na ostalim dodjelama nagrada.

Fabelmanovi su na TIFF-u premijeru imali 10. rujna te su izvrsno prihvaćeni, a pljesak nakon premijerne projekcije je bio izrazito dug. U glavnim ulogama su Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen i Gabriel LaBelle kao Sam Fabelman, Spielbergova verzija samog sebe.

Dramu Fabelmanovi u hrvatskim kinima očekujemo do kraja ove godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala