Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodjela nagrada Emmy: Zendaya i Lee Jung-Jae ušli u povijest
Na ovogodišnjoj dodjeli nije bilo previše iznenađenja, a najbolje serije su "Ted Lasso", "Nasljeđe" i "Bijeli lotos"

Dodjela nagrada Emmy: Zendaya i Lee Jung-Jae ušli u povijest

Foto: YouTube

Ovogodišnja 74. dodjela nagrada Emmy uglavnom je prošla po očekivanjima mnogih, uz nekoliko iznenađenja!

U ceremoniji koju je vodio Kenan Thompson nagradu za najbolju humorističnu seriju odnijela je drugu godinu zaredom Ted Lasso streaminga Apple TV+, HBO Max-ov Bijeli lotos proglašen je najboljem limitiranom serijom, a HBO-ovo Nasljeđe najbolja je dramska serija.

U povijest je ušao Lee Jung-jae koji je za Netflixovu Igru lignje osvojio nagradu za glavnog glumca u dramskoj seriji čime je postao prvi azijski glumac koji je primio tu nagradu, te tek četvrti Azijat koji je osvojio Emmy u nekoj glumačkoj kategoriji. Zvijezda serije Euforija Zendaya osvojila je Emmy za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji čime je postala najmlađa dvostruka pobjednica ove nagrade.

Jean Smart proglašena je najboljom glavnom glumicom u humorističnoj seriji (Komičari), dok je Jason Sudeikis ponovno dobio nagradu za glavnog glumca (Ted Lasso). Što se tiče limitiranih serija najboljom glumicom proglašena je Amanda Seyfried za The Dropout streaminga Hulu, Jennifer Coolidge za najbolju sporednu glumicu (Bijeli lotos), Michael Keaton najbolji je glumac (Dopesick), a Murray Bartlett najbolji sporedni glumac (Bijeli lotos).

Za dramske serije još su nagrađeni Matthew Macfadyen za sporednu ulogu u Nasljeđu, a Julia Garner treći je put osvojila Emmy za sporednu ulogu Ruth Langmore u Ozarku. Sheryl Lee Ralph najbolja je sporedna glumica u humorističnoj seriji (Abbott Elementary), a Brett Goldstein sporedni glumac (Ted Lasso).

Detaljan popis dobitnika (i nominiranih) pogledajte na službenoj stranici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala