Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Transformativni uspon do slave Kristen Stewart
TV 1000 nam u srpnju predstavlja mladu glumicu koja ruši stereotipe

Transformativni uspon do slave Kristen Stewart

Pet filmova vampirske sage Sumrak, snimljene prema romanima Stephenie Meyer, zaradilo je diljem svijeta oko 3,5 milijarde dolara. Mlada Kristen Stewart postala je globalno slavna. No brz uspon do slave zbog popularne filmske serije istovremeno je dugo vremena opterećivao Kristen, sve dok nije dokazala da je ozbiljna glumica s impresivnim emocionalnim glumačkim rasponom.

Za nekoliko se godina od zvjezdice koja je tumačila mladenačke uloge pretvorila u ozbiljnu glumicu sa specifičnim, prepoznatljivim stilom. U jednom je intervjuu priznala da se bojala preuzimati nove glumačke uloge. Danas je jasno da nije imala razloga za strah. Kristen je nastupila u brojnim upečatljivim filmovima te se potvrdila i kao filmašica.

Evo nekoliko filmova zbog kojih ćete promijeniti svoje mišljenje o Stewart i upoznati je u drukčijem svjetlu.

Prije Sumraka

Upoznavanje s karijerom Kristen Stewart ne smije započeti s filmskom serijom Sumrak.
Rođena je u Los Angelesu. Jedan ju je agent primijetio na pozornici tijekom školske predstave, pa je Kristen u dobi od osam godina krenula na audicije.

Prvu važniju ulogu zabilježila je u trileru Davida Finchera Soba panike (2002.). Kristen je imala samo 12 godina kad je odigrala tu ulogu, rame uz rame s Oscarom nagrađenom glumicom Jodie Foster.

Nekoliko je godina poslije tumačila i veću ulogu u nezavisnoj tinejdžerskoj drami Pričaj (2004.), gdje njezin lik selektivno zanijemi nakon što je siluju na školskoj zabavi.

Nakon Sumraka

Početak oslobađanja od uloge Belle Swan bila je biografska drama The Runaways. Stewart je glumila Joan Jett, vođu ženskog punk benda iz 1970-ih.

No tek je suradnja s francuskim redateljem Olivierom Assayasom bila prava prekretnica.
U svibnju 2014. godine premijerno je prikazan film Oblaci nad Sils Marijom, u kojemu je Stewart glumila zajedno s francuskom zvijezdom Juliette Binoche. Kritičari su iznova otkrili mladu glumicu. Osvojila je francusku nagradu César za najbolju sporednu glumicu te je postala miljenica Filmskog festivala u Cannesu.

Dvije godine poslije nastupila je i u novom filmu Oliviera Assayasa Stilistica (2016.) te u Visokom društvu velikana Woodyja Allena, što joj je donijelo mnoštvo pohvala u svjetskim medijima.

Nedavna uloga princeze Diane u drami Pabla Larraína Spencer (2021.) donijela joj je pohvale kritike i nominaciju za Oscara za najbolju glumicu.

Ti su je filmovi napokon oslobodili uloga koje su joj nametnute sa strane. Stewart posljednjih godina sve češće bira projekte koji se bave složenim i varljivim aspektima ženske sudbine.

U srpnju nas iz  filmografije Kristen Stewart na programu TV1000 Balkan očekuje:

Sumrak saga: Mladi mjesec

Nedjelja, 17. srpnja, u 19:00 sati
SAD, pustolovina, drama, fantastika, 2009.

U sljedećem dijelu Sumrak sage Bella Swan shrvana je naglim nestankom svoje ljubavi, vampira Edwarda Cullena, no njezin duh iznova živne zahvaljujući sve čvršćem prijateljstvu s Jacobom Blackom. Bella se iznenada nađe uvučena u svijet vukodlaka, drevnih neprijatelja vampira i njezina je odanost na kušnji.

Zanimljivost: Scena Belline rođendanske zabave snimljena je na rođendan glumice Kristen Stewart.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala