Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Succession, Ted Lasso i The White Lotus predvode nominacije za Emmy
Netflixova serija "Squid Game" ušla u povijest s nominacijom za najbolju dramu

"Succession", "Ted Lasso" i "The White Lotus" predvode nominacije za Emmy

Jučer su objavljene nominacije za ovogodišnje nagrade Emmy, a HBO serija Succession predvodi listu nominiranih s čak 25 nominacija. Serija je do sada već osvojila devet nagrada, a ovog je puta zaradila nominacije za dva glavna glumca, Briana Coxa i Andrewa Stronga, a također su nominacije dobili i za sporedne uloge, za Nicholasa Brauna, Kierana Culkina, Matthew Macfaydena, J. Smith-Cameron i Saru Snook.

Također su dobili čak sedam nominacija za gostujuće glumce, među kojima su se našli Adrien Brody, James Cromwell, Hope Davis, Sanaa Lathan i Harriet Walter.

Apple TV+ komedija Ted Lasso dobila je 20 nominacija, uključujući i onu za najboljeg glavnog glumca za Jasona Sudeikisa, koji je prošle godine već za tu ulogu osvojio zlatni kipić. Za svoje izvedbe u sporednim ulogama nominacije su dobili Brett Goldstein i Hannah Waddingham.

HBO-ova antologijska serija The White Lotus također je osvojila 20 nominacija, najviše zahvaljujući svojoj fantastičnoj glumačkoj ekipi, tako da su Murray Bartlett, Jake Lacy i Steve Zahn dobili nominacije za sporedne muške uloge dok su Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Natasha Rothwell i Sydney Sweeney nominirane za sporedne glumice.

Sa svojih 14 nominacija u povijest je ušla Netflixova serija Squid Game, kao prva serija na stranom jeziku koja je nominirana za Emmy. Dobili su nominacije za najbolju dramu, najboljeg glavnog glumca (Lee Jung-jae), najboljeg sporednog glumca (Park Hae-soo i Oh Yeong-su), najbolju sporednu glumicu (Jung Ho-yeon) i gostujuću glumicu (Lee You-mi). Tvorac serije Hwang Dong-hyuk također je dobio nominacije za scenarij i režiju.

Nove komedije Abbott Elementary i Only Murders in the Building te drame Severance i Yellowjackets također su se našle među višestruko nominiranim serijama.

U kategoriji mini-serija i antologijskih serija uz The White Lotus su se našle Dopesick, The Dropout, Inventing Anna te Pam i Tommy. Glavni glumci iz navedenih serija također su dobili nominacije za svoje izvedbe.

Cjelokupni popis ovogodišnjih nominacija za najprestižnije nagrade Emmy možete provjeriti na njihovim službenim stranicama. Dodjela nagrada održat će se 12. rujna.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala