Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uzbudljiva kriminalistička serija Hjerson premijerno na programu Epic Drama
Jedinstvena interpretacija Agathe Christie smještena u suvremenu Švedsku

Uzbudljiva kriminalistička serija "Hjerson" premijerno na programu Epic Drama

Nova kriminalistička serija Hjerson premijerno dolazi 4. travnja na program Epic Drama. Za ovu se seriju moramo vratiti duboko u prošlost, a onda skočiti natrag do sadašnjosti. Slavna autorica kriminalističkih romana Agatha Christie osmislila je lik Ariadne Oliver. Osim što je dobra prijateljica Herculea Poirota, i sama je autorica krimića. Možemo je vidjeti kako prati Poirota u nekoliko njegovih slavnih slučajeva te mu nudi rješenja do kojih dolazi pomoću svoje izoštrene ženske intuicije. Baš kao i Christie, i Ariande Oliver ima svojeg stalnog detektivskog junaka, i to u liku skandinavskog privatnog istražitelja Svena Hjersona. Upravo je taj fikcionalni detektiv protagonist serije Hjerson.

U prvoj epizodi upoznajemo Svena Hjersona kao umirovljenog istražitelja koji je nekoć bio poznat po svojoj iznimnoj sposobnosti primjećivanja te po navici da uspješno analizira osobe na temelju najmanjih tragova i naznaka. U svojoj je karijeri riješio bezbroj slučajeva, no naglo se odlučio za umirovljenje.

Ova serija ne koristi neki od uobičajenih razloga zašto bi netko odlučio izaći iz „mirovine“: bivša televizijska producentica Klara Sandberg odlučuje snimiti dokumentarnu seriju o istinitim zločinima, a želi da Hjerson bude glavna zvijezda emisije. On se, zbog obiteljske tragedije, nalazi na kruzeru i vraća kući, a na istom je brodu i producentica. No iznenada se događa ubojstvo.

Serija prilično slobodno tumači djela Agathe Christie, ali bez mračnog ozračja poznatog iz skandinavske kriminalističke fikcije. Prema Patricku Anderssonu, jednom od producenata serije, možemo očekivati nešto „zahtjevnije, inovativnije, ironičnije, nešto što će se svidjeti obožavateljima Agathe Christie iz cijelog svijeta, no istovremeno neće biti takozvanih 'sladunjavih zločina'.“

Naslovnu ulogu tumači Johan Rheborg, kojeg Andersson predstavlja kao jednog od najvećih švedskih komičara, ali koji je vrlo uvjerljiv i u dramskim ulogama. Klaru glumi Hanna Alström, koju poznajemo iz serije filmova Kingsman. Prema Josefine Tengblad, urednici dramskih projekata za C More/TV4, dugo su tražili tako svestranu glumicu sa smislom za komediju. Odmah je kliknula s Johanom. „Gledati Hannu i Johana zajedno doista je fantastično iskustvo“, zaključila je Tengblad.

Zahvaljujući Hjersonu, uskoro ćemo – ekskluzivno na programu Epic Drama – vidjeti kako fikcionalni lik izmišljene autorice oživljava u ovoj lepršavoj seriji, čija se epizode bave različitim ubojstvima, no istovremeno postoji i radnja koja se provlači kroz sve epizode.

Hjerson premijerno pogledajte na programu Epic Drama od 4. travnja, ponedjeljkom u 21:00 sat.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala