Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Saoirse Ronan u adaptaciji nagrađivanog memoara o oporavku od alkoholizma
"The Outrun" Amy Liptrot uvršten je na listu modernih klasika

Saoirse Ronan u adaptaciji nagrađivanog memoara o oporavku od alkoholizma

Foto: Depositphotos

Nakon manje uloge u humornoj drami Wesa Andersona Francuska depeša nagrađivana glumica Saoirse Ronan odabrala je novi projekt u kojem će imati glavnu ulogu.

Riječ je o adaptaciji memoara The Outrun škotske novinarke i spisateljice Amy Liptrot za koji je 2016. i 2017. godine dobila mnoge književne nagrade (PEN/Ackerley Prize, Wainwright Prize). Film će režirati Nora Fingscheidt čija je Netflixova drama The Unforgivable sa Sandrom Bullock nedavno podijelila kritiku, ali je ostvarila odličnu gledanost na Netflixu. Fingscheidt i Liptrot već su napravile adaptaciju scenarija prema memoarima.

Ronan u The Outrun ima ulogu Rone, djevojke koja je nedavno izašla s rehabilitacije te se zaputi kući na divlje Orkneysko otočje Scorlanda gdje nije bila više od desetljeća. Tamo će se "ponovno povezati s dramatičnim krajolikom u kojem je odrasla", stoji u opisu. Tijekom svog boravka na Orkneyima bolje će shvatiti svoje djetinjstvo i sjećanja iz prošlosti će povezati s izazovima koji su je doveli na put oporavka.

Liptrotina nagrađivana knjiga prevedena je na nekoliko desetaka jezika i našla se među 10 najbolje prodavanih knjiga u The Sunday Timesu, a u Ujedinjenom Kraljevstvu prodano je više od 110 tisuća kopija knjige. Izdavač Canongate dodao je memoare na popis modernih klasika. Ove godine bit će izdana nova knjiga The Instant u kojoj Liptrot opisuje godinu života u Berlinu gdje je živjela nakon opisanih događaja u The Outrun.

Saoirse Ronan smo osim u Francuskoj depeši prije skoro 3 godine gledali u novoj verziji klasika Male žene u kojem je glumila s Emmom Watson, Florence Pugh i Elizom Scanlen, a prije godinu dana glumila je s Kate Winslet u biografskoj drami Ammonite. Tijekom ove godine u kinima bi se trebao naći njezin novi triler See How They Run Toma Georgea u kojem glumi detektivku sa Samom Rockwellom.

Još nije poznat datum premijere za The Outrun, ali snimanje bi trebalo krenuti još ove godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala