Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Iznimno uzbudljiva i intrigantna serija Anne Boleyn na programu Viasat History
Nevjerojatna priča o Anne Boleyn koja je u manje od tri tjedna prošla put od engleske kraljice do osuđenice

Iznimno uzbudljiva i intrigantna serija "Anne Boleyn" na programu Viasat History

U iznimno zanimljivoj i uzbudljivoj seriji Anne Boleyn: uhićenje, suđenje i smaknuće, povjesničarka, publicistica i TV voditeljica Tracy Borman istražit će posljednje dane legendarne kraljice Anne Boleyn, koja je u manje od tri tjedna u svibnju 1536. godine prošla put od engleske kraljice do osuđenice.

Ova trodijelna serija, koja se premijerno prikazuje na programu Viasat History u nedjelju, 20. lipnja u 18:10 sati predstavlja Anninu sudbinu korak po korak, kroz hodnike, dvorane i zatvore dinastije Tudor – prateći brojne obrate u tri ključna dana: uhićenje u palači Greenwich, suđenje u Toweru i, naposljetku, njezino smaknuće  – a pritom otkriva i nevjerojatne dokaze koji pokazuju da Annin najveći neprijatelj, Thomas Cromwell, nije prezao ni od čega da bi je uništio.

Ti su se važni događaji odigrali poput kakvog napetog trilera, bez presedana u razdoblju dinastije Tudor. Kao dramatičan spoj političkih nadmudrivanja, seksa, dvorskih skandala i ubojstva vladara, pad najlukavije, najneustrašivije i (neki bi rekli) najpodlije supruge Henrika VIII. uzbudljiva je priča poput nijedne druge. Je li doista bila preljubnica? Je li Thomas Cromwell izmislio cijeli niz nevjerojatnih optužbi ili je imao čvrste dokaze? U svakoj od tri intrigantne epizode, prožete dramatičnim rekonstrukcijama ključnih događaja u realnom vremenu, Tracy će predstaviti najnovije teorije o posljednjim danima Anne Boleyn. Gledatelje odvodimo u obilazak raskošnih kraljevskih palača i povijesnih mjesta koja su odigrala ključnu ulogu u Anninu životu: od Towera u Londonu gdje je bila zatočena, preko Westminstera gdje je suđeno drugim optuženicima, pa sve do Hampton Courta gdje je zapečaćena Annina sudbina.

U prvoj epizodi, Uhićenja, istražujemo Annine posljednje dane na slobodi, njezin odnos s muškarcima s kojima je navodno počinila preljub, među kojima je bio i njezin brat, posljednje pismo upućeno suprugu (ili je možda bila riječ o visokokvalitetnoj krivotvorini?), priznanje glazbenika Marka Smeatona koje je dovelo do njezina uhićenja, kao i kako je njezin nekadašnji saveznik Thomas Cromwell predvodio proces protiv nje.

U drugoj epizodi, Optužbe, istražujemo Boleynine preljube, incest i zavjeru za ubojstvo kralja. Sve ćemo optužbe podrobno istražiti i vidjeti kako je zbog porote, u kojoj je bio i njezin otac, i zbog cjelokupnog pravosudnog sustava dinastije Tudor, bila bez većih šansi za spas već od trenutka kad je uhićena. Istražujemo i ulogu obitelji Seymour, koja je imala spremnu svoju buduću kraljicu koja je čekala na Annin pad.

U završnoj epizodi, Presude, usredotočujemo se na ishod suđenja. Anni je suđeno pred porotom u Kraljevskoj dvorani u Toweru u Londonu – taj je spektakl privukao više od 2000 gledatelja. Pratit ćemo tijek suđenja, od Annine srčane obrane pred sudskim vijećem kojim je predsjedao njezin ujak pa sve do završne presude. Je li bila riječ o namještaljci ili su optužbe bile utemeljene? Zašto muškarci osuđeni zajedno s njom nisu branili njezinu nedužnost? Napokon, analiziramo i neke od novih dokaza koji upućuju na to da je Annino smaknuće bilo neminovno.

Nova trodijelna serija na programu Viasat History, Anne Boleyn: uhićenje, suđenje i smaknuće, premijerno se prikazuje u nedjelju, 20. lipnja, u 18:10 sati.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2021 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala