Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zlatne maline: tri nagrade za Sijin debitantski film Music
Najgori film je "Absolute Proof", a dvije nagrade pripale su Rudyju Giulianiju za njegovu cameo ulogu u novom "Boratu"

Zlatne maline: tri nagrade za Sijin debitantski film "Music"

Foto: YouTube

Prije dodjele ovogodišnje nagrade Oscar (pogledajte dobitnike) tradicionalno su dodijeljene i nagrade za one najgore – Zlatne maline, koje niti ove godine nisu razočarale.

Najvažnija nagrada, odnosno ona za najgori film godine pripala je dokumentarnom filmu Absolute Proof koji navodi kako je kineski hakerski napad kriv za rezultate američkih izbora 2020. godine (odnosno za pobjedu Joea Bidena). Time se ovogodišnja Zlatna malina uplela i u politički dio priče, te je osim za najgori film njezin glavni akter Mike Lindell proglašen najgorim glumcem.

Glenn Close bila je nominirana i za Zlatnu malinu i za nagradu Oscar u kategoriji sporedne glumice za Hillbilly Elegy, no nije osvojila niti jednu od spomenutih nagrada, dok to nije slučaj s komedijom Borat Subsequent Moviefilm. Film Sache Barona Cohena osvojio je dvije Zlatne maline i obje za cameo ulogu Rudyja Giulianija, ali osvojio je i dva Oscara (najbolja sporedna glumica Maria Bakalova i najbolja adaptacija scenarija).

Sijin debitantski film Music prije nekoliko mjeseci je šokirao sve, posebice s time da je dobio čak dvije nominacije za Zlatni globus (na kraju nije ništa osvojio). Film je osim izrazito loših kritika izazvao kontroverze i prije same premijere jer je Sia za ulogu autistične djevojke izabrala Maddie Ziegler, umjesto glumicu iz spektra. Music je na kraju dobio tri Zlatne maline: za najgoru glumicu (Kate Hudson), najgoru sporednu glumicu (Ziegler) i redateljicu (Sia).

Još je jedan film koji je digao prašinu prošle godine, a riječ je o poljskoj erotskoj drami 365 Days koja je osvojila nagradu za najgori scenarij, a jedan od loše ocijenjenih filmova bio je i onaj s Robertom Downeyem Jr.-om., obiteljska komedija Dolittle koja je dobila Zlatnu malinu za najgori remake, rip-off ili nastavak.

Uz godišnje slavlje najgorih uradaka u filmskoj industriji, 2020. godina je dobila posebno priznanje kao najgora kalendarska godina u povijesti (The Worst Calendar Year Ever!) zbog pandemije koronavirusa i sve što se zbog navedenog dogodilo.

Video ovogodišnje 41. Zlatne maline pogledajte u nastavku.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala