Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oskari 2021: Zemlja nomada osvojila glavne nagrade
"Nomadland" proglašen najboljim filmom, Chloé Zhao najboljom redateljicom, a Frances McDormand najboljom glavnom glumicom

Oskari 2021: "Zemlja nomada" osvojila glavne nagrade

Sinoć je održana svečana dodjela 93. godišnjih najprestižnijih filmskih nagrada Oskar, a po prvi puta u povijest kao zadnja nagrada nije bila ona za najbolji film.

Za posljednje su objave ostavili one za najbolje glavne glumce, mnogi pretpostavljaju kako je to bio potez da se završi ceremonija s posvetom nedavno preminulo Chadwicku Bosemanu, koji je bio nominiran za ulogu u filmu Ma Rainey's Black Bottom. Međutim, nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Anthonyja Hopkinsa, koji je tako sa svoje 83 godine postao i najstariji glumac koji osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu.

Iako je Mank Davida Finchera imao najviše nominacija ove godine, ipak je kući s najviše zlatnih kipića otišao film Zemlja nomada, dok je Mank osvojio dva, za produkcijski dizajni i kinematografiju.

Film Zemlja nomada ušao je u povijest jer je Chloé Zhao postala prva redateljica druge boje kože koja je osvojila to prestižno priznanje i tek druga redateljica u povijesti koja je uopće osvojila ovu nagradu. Zemlja nomada dobila je priznanje i kao najbolji film, a Frances McDormand Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu.

U kategorijama sporednih glumaca najboljima su proglašeni Daniel Kaluuya za film Judas and the Black Messiah te Yuh-jung Youn za svoju izvedbu u filmu Minari.

U kategoriji najboljeg stranog filma, u kojoj se među nominiranima nalazio i film Quo Vadis, Aida bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić, nagradu je odnio danski film Još jedna runda, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi.

Nagrade za najbolji scenarij otišli su u ruke Christophera Hamptona i Floriana Zellera, scenarista filma The Father za adaptirani scenarij te Emerald Fennell koja je dobila Oskara za originalni scenarij za film Promising Young Woman.

Sve ovogodišnje dobitnike možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #8
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 28.4.2021. 22:50

    zanimljivo je kako si kategoričan i sudiš druge po sebi...svatko je malo rasist??? normalan čovjek nije nimalo rasist, on se osjeća neugodno okružen drugom rasom, drugačijom kulturom, drugačijim običajima, ima osjećaj nepripadnosti i neshvaćanja, ali to ga ne čini rasistom...

  • #7
    0 0
    svrljozvrljo svrljozvrljo @ 28.4.2021. 21:29

    ....da je bar Husavik dobio oscara za najbolju pjesmu, ali ne ,opet neka mambo đambo figura, hahaha (neko tamo neđe piz*i).

  • #6
    0 0
    svrljozvrljo svrljozvrljo @ 28.4.2021. 21:25

    ....ne možeš ne bit rasist, makar umjereno , kao i sa nacionalizmom , ako neko kaže da nije nimalo rasist, laže, ili je jako mala beba.

  • #5
    0 0
    buffalobill buffalobill @ 28.4.2021. 0:51

    gledao sam The Father i pola Nomadlanda,ovaj drugi necu ni komentirati, Father je blijeda kopija Ljubavi od Hanekea,znaci jos uvijek dobar* i da gledao sam Another Round,nista posebno

  • #4
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 27.4.2021. 23:37

    daj se saberi i ne piši budalaštine, toliko gluposti nisam vidio u jednom postu još od doba @karamkera, koji jebeni mtv ima veze s političkom korektnošću oskara, i još pocrnio, i još usa kontinet...

    jes ti rasist??

Pogledaj sve komentare (8)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala