Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vraća se Perica Šafranek u seriji Dnevnik velikog Perice
Dramska serija sutra kreće na HRT-u, a radnjom je smještena 30-ak godina nakon kultnog filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli"

Vraća se Perica Šafranek u seriji "Dnevnik velikog Perice"

Foto: HRT

Domaća dramska serija Dnevnik velikog Perice zbiva se tridesetak godina nakon radnje kultnog filma Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli. Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

Kroz šest 50-minutnih epizoda pratimo zbivanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini - od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka - postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.

Perica Šafranek sada je odrastao čovjek i radi kao profesor hrvatsko-srpskog jezika u zagrebačkoj osnovnoj školi. Sanja o tome da postane pjevač popularnih šlagera, no nema hrabrosti to priznati svojoj ženi Željki, daktilografkinji u milicijskoj stanici. Perica i Željka nemaju djece i već deset godina žive u stanu s Peričinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Peričin najbolji prijatelj Žnida sin je pokojnog vlasnika gostionice Žnidaršića koja je u međuvremenu nacionalizirana, no Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne baš legalne poslove. Smrt Peričinog tetka Ernesta Fulira pokrenut će događaje koji će iz temelja izmijeniti živote junaka ove priče.

Na scenariju su radili Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, a Brešan je režirao seriju. U glavnim ulogama su Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo, a pojavljuju se još Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Uroš Jakovljević, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Vid Balog, Hana Hegedušić i mnogi drugi.

U seriji će se pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici. Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi.

Serija Dnevnik velikog Perice s prikazivanjem kreće od ponedjeljka, 8. ožujka oko 21 sat na kanalu HTV 1 i prikazivat će se ponedjeljkom u istom terminu. Na kanalu HTV 3 u nedjelju, 14. ožujka od 20:30 sati bit će prikazivana verzija s audiodeskripcijom za slijepe i slabovidne osobe. Također, seriju možete pratiti i putem platforme HRTi.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala