Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Writers Guild Awards: objavljene nominacije za filmska ostvarenja
Virtualna ceremonija bit će održana 21.3.

Writers Guild Awards: objavljene nominacije za filmska ostvarenja

Foto: YouTube

Objavljene su nominacije za Writers Guild of America Awards za film, nakon što smo početkom veljače saznali tko su nominirani za ovu nagradu u televizijskim i radio kategorijama.

Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju najboljim scenaristima u prošloj godini, a dodjeljuje se od 1949. godine s tim da se od 2004. dodjela prenosi na televiziji. Nagrade za filmska ostvarenja odnose se na filmove predstavljene u prošloj kalendarskoj godini, dok je period za serije nešto drugačiji i odnosi se na serije producirane između 1. prosinca i 30. studenog, neovisno o tome koliko je epizoda prikazano u tom razdoblju.

U kategoriji najboljeg originalnog scenarija natječu se Judas and the Black Messiah (Will Berson & Shaka King), Palm Springs (Andy Siara), Promising Young Woman (Emerald Fennell), Sound of Metal (Darius Marder & Abraham Marder) i The Trial of the Chicago 7 (Aaron Sorkin).

U kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija su Borat Subsequent Moviefilm (Sacha Baron Cohen & Anthony Hines & Dan Swimer & Peter Baynham & Erica Rivinoja & Dan Mazer & Jena Friedman & Lee Kern), Ma Rainey’s Black Bottom (Ruben Santiago-Hudson), News of the World (Paul Greengrass & Luke Davies), One Night in Miami (Kemp Powers) i The White Tiger (Ramin Bahrani).

Za najbolji scenarij dokumentarnog filma nominirani su All In: The Fight for Democracy (Jack Youngelson), The Dissident (Mark Monroe and Bryan Fogel), Herb Alpert Is… (John Scheinfeld), Red Penguins (Gabe Polsky), i Totally Under Control (Alex Gibney).

Ono što neke iznenađuje jest da u kategoriju najboljeg originalnog scenarija nije uvršten Never Rarely Sometimes Always, a u kategoriji najbolje adaptacije scenarija First Cow i I’m Thinking of Ending Things.

2021 Writers Guild Awards, odnosno 73. po redu dodjela, bit će održana u nedjelju, 21. ožujka i to na virtualnoj ceremoniji.

Cijeli popis nominiranih za film, televiziju i radio pogledajte na službenoj stranici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala