Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo Mustafa Nadarević
Glumački velikan umro je nakon borbe s dugom i teškom bolesti sa 77 godina

Preminuo Mustafa Nadarević

Foto: Nova TV

Glumac Mustafa Nadarević preminuo je u nedjelju, 22. studenog nakon duge i teške bolesti sa 77 godina. Vijest o tužnom odlasku objavio je njegov kolega Moamer Kasumović na Facebooku nakon što je dobio potvrdu od glumčeve obitelji.

Glumačka legenda već je dulje bio bolestan, a početkom godine javnosti je otkrio da ima karcinom pluća. O svojoj bolesti progovorio je u sklopu Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća kako bi druge upozorio na potencijalnu bolest i ukazao na redovite preglede kod liječnika. "Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest", izjavio je tada za Media Servis.

Rođen je u Banjoj Luci 1943. godine, a kazalištu karijeru počeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih da bi 1969. postao član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (i bio je njihov član do 2018. godine). Glumio je u poznatim kazališnim predstavama kao što su Dundo Maroje i Gospoda Glembajevi. U filmovima se prvo našao u sporednim ulogama da bi veće uloge imao u dramama Otac na službenom putu, Miris dunja, Već viđeno, Glembajevi, Gluhi barut.

Najšira javnost vjerojatno ga najbolje poznaje po ulozi Izeta Fazlinovića u humorističnoj seriji Lud, zbunjen, normalan koju smo često mogli gledati na kanalu Nove TV.

Mustafa Nadarević za svoj je rad dobio razne nagrade, među kojima se izdvaja Vladimir Nazor za životno djelo 2016. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    1 0
    svrljozvrljo svrljozvrljo @ 23.11.2020. 17:50

    ....iđu, jedan za drugim, a nove face su potkalibrirane, zbog šugave produkcije i nemuštih scenarija, jadnih redateljskih rješenja i potkapacitirane publike, kojima je život na vagi thriller, a večera za 5 horror.

    Zbogom Mustafa .

  • #1
    1 0
    gorlock gorlock @ 22.11.2020. 22:37
    Počivaj u miru. Odlazi među legende odličnih glumaca. Mlađi naraštaji ga znaju kao popularnog "Izeta"...
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala