Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Poznati odaju počast prvom James Bondu, Seanu Conneryju
Legendarni glumac umro je 31. listopada s 90 godina, a ostavio je nemjerljiv trag u filmskoj industriji

Poznati odaju počast prvom James Bondu, Seanu Conneryju

Foto: PR Photos

Sean Connery, dobitnik Oscara (Nedodirljivi) i mnogih prestižnih nagrada, prvi i originalni James Bond te po mnogima i najbolji, umro je 31. listopada. Glumca, koji je svakom filmu dao jedinstven šarm tako da je teško izdvojiti njegove najbolje filmove jer ih ima toliko fenomenalnih, 2000. godine Kraljica Elizabeta II proglasila je vitezom te je dobio titulu Sir. Svoj je 90. rođendan proslavio u kolovozu, posljednja glumačka uloga bila mu je 2003. u akciji Družba pravih džentlmena, a u javnosti se nije pojavljivao od 2017. godine. Obitelj je potvrdila kako je "spokojno umro u snu okružen obitelji" na Bahamima, a njegovi kolege i prijatelji odali su mu počast u izjavama i na društvenim mrežama od kojih smo izdvojili nekoliko njih.

Producenti Bonda Michael G. Wilson i Barbara Broccoli rekli su kako je Connery bio i uvijek će ostati zapamćen kao originalni James Bond koji je u filmsku povijest ušao kad je prvi put izgovorio nezaboravne riječi 'Ime je Bond... James Bond'. "Revolucionirao je svijet svojim oštrim i duhovitim prikazom seksi i karizmatičnog tajnog agenta. Bez sumnje je najzaslužniji za uspjeh filmskog serijala i za to ćemo mu biti zauvijek zahvalni", dodali su.

Alec Baldwin, koji je s njim radio na filmu Lov na Crveni Oktobar, rekao je kako će ga zauvijek pamtiti po njegovoj dobroti i profesionalizmu: "On je u kategoriji legendi – počivaj u miru Sean Connery. Moj život si učinio boljim. Tvoj rad, filmovi koje si snimio. Iskustvo koje si mi dao, ljubaznost koju si mi pokazao. Hvala ti na tome."

Pierce Brosnan također je na Instagramu podijelio svoje misli: "Sir Sean Connery, bio si mi najdraži James Bond kad sam bio mali, a i kad sam kao muškarac i sam postao James Bond. Dao si veliku sjenu filmskog sjaja koja će vječno živjeti. Započeo si put koji smo svi mi ostali slijedili tvojim kultnim stopama. Svaki od nas ugledao se na tebe s poštovanjem i divljenjem dok smo nastavljali sa svojom interpretacijom uloge", napisao je.

Daniel Craig, još uvijek aktualni Bond, u službenoj izjavi nazvao je Conneryja jednim od istinskih velikana kinematografije. "S velikom tugom sam saznao za odlazak jednog od najvećih u kinematografiji. Sir Sean Connery bit će zauvijek zapamćen kao James Bond, i mnogo više. Oblikovao je cijelo jedno doba i stil. Pamet i šarm koje je pokazao na ekranu mogli su se mjeriti u megavatima, pomogao je stvoriti moderne blockbustere. Njegov utjecaj na glumce i filmaše će se nastaviti u narednim godinama. Moje su misli s njegovom obitelji i voljenima. Gdje god je sada, nadam se da je na terenu za golf."

George Lucas također je dao dirljivu izjavu: "Sir Sean Connery svojim je talentom i zalaganjem ostavio neizbrisiv trag u filmskoj povijesti. Njegovu publiku čini nekoliko generacija, svaka sa svojim izborom omiljenih uloga. U mom srcu zauvijek će ostati zapamćen kao Indyjev otac."

Michael Bay režirao je Hrid, njegov drugi dugometražni film u karijeri i po mnogima možda i najbolji, i na njemu je surađivao s velikim glumcima poput Conneryja. Na dirljiv način opisao je kako mu je bilo teško prići ovom velikom glumcu, budući da je bio mladi i relativno nedokazan redatelj koji surađuje s ikonom: "Bio je legenda. Svi mi imamo nekoliko učitelja u svojoj karijeri. Oni koji ostave nešto zbilja posebno na tebe. Učitelji koje nisi vidio 20 godina, ali i dan danas se dobro sjećaš njihove mudrosti. Sean Connery bio je za mene jedan od takvih. Bio sam mlad, bedast, radio svoj drugi film, Hrid. Čuo sam da je nemilosrdan prema redateljima. Bio sam prestravljen kad sam mu dao prvu uputu, 'Uh, Sean, možeš li to napraviti na malo manje šarmantan način'. Rekao je 'Sigurno, dječače.' To je bio nadimak koji mi je dao."

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala