Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Amazon radi TV seriju o Lisbeth Salander
Glavna junakinja "Millennium" trilogije Stiega Larssona dobit će jedno sasvim novo izdanje

Amazon radi TV seriju o Lisbeth Salander

Foto: YouTube

Amazon je počeo raditi na televizijskoj seriji koja bi bila fokusirana na Lisbeth Salander, lik koji je stvorio Stieg Larsson za Millennium trilogiju koja je osvojila čitatelje diljem svijeta.

Projekt se trenutno vodi pod nazivom prve knjige, kasnije filma koji je prema njemu nastao, Muškarci koji mrze žene i neće biti niti nastavak, ni produžetak priče iz knjiga ili filmova. Salander bi u svojoj seriji bila smještena u današnji svijet u sasvim novom okruženju, s novim likovima i novom pričom.

Podsjetimo, Salander je glavna junakinja Millennium knjiškog serijala od kojih je Larsson dovršio tri knjige prije svoje smrti: Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku. Pisanje je kasnije preuzeo David Lagercrantz i napisao još tri knjige Što nas ne ubije, Čovjek koji je lovio vlastitu sjenu i The Girl Who Lived Twice. Knjige su prodane u više od sto milijuna primjeraka diljem svijeta. Što se tiče filmske ekranizacije postoji švedska verzija koja se temelji na originalne tri knjige u kojoj je Salander glumila Noomi Rapace, zatim imamo Rooney Mara koja ju je zaigrala u američkoj ekranizaciji 2011. godine u filmu Muškarci koji mrze žene, a Claire Foy smo gledali u toj ulozi 2018. u trileru Što nas ne ubije koji je prilično loše prošao kod kritike i publike.

Zasad nije poznato tko će napraviti scenarij serije, niti koju glavnu glumicu se razmatra, poznati su jedino izvršni producenti i to Andy Harries (osnivač i direktor produkcijske tvrtke Left Bank Pictures, a izvršnu produkciju je radio za Quiz, Krunu, Protuudar) i Rob Bullock (također Protuudar, YouTube serija Origin), dok od studija sudjeluju Amazon Studios, Left Bank Pictures i Sony.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala