Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prava ženska filmska poslastica u obliku ljubavne priče za sva vremena!
Višestruko nominirani film "Portret djevojke u plamenu" stiže i u hrvatska kina

Prava ženska filmska poslastica u obliku ljubavne priče za sva vremena!

Posljednja godina minulog desetljeća svakako će ostati upamćena po velikoj količini poprilično kvalitetnih filmova koje smo imali prilike vidjeti u domaćim kinima. Jedan od njih je i fantastična francuska ljubavna priča Portret djevojke u plamenu koja je pobrala hvalospjeve filmske kritike diljem svijeta i redovito se nalazila na top listama najboljih ostvarenja 2019. godine. Riječ je o novom filmu Celine Sciamme, već etablirane scenaristice i redateljice koja iza sebe ima par zapaženih uradaka, ali čiji je najnoviji film uvjerljivo najuspjelije djelo u njezinoj dosadašnjoj karijeri.

Upravo je za Portret djevojke u plamenu Sciamma osvojila nagradu za najbolji scenarij na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, a u istoj kategoriji osvojila je i prestižnu nagradu Europske filmske Akademije.

Ljubavna drama Portret djevojke u plamenuu domaća kina stiže nam u četvrtak, 5. ožujka!

Bretanja, Francuska, 1760. godine. Slikarica Marianne dobiva zadatak napraviti vjenčani portret Héloïse, mlade djevojke koja je upravo napustila samostan. Héloïse je predodređena da se protiv svoje volje uda, a Marianne je mora naslikati bez njezinog znanja. Iz dana u dan ona ju promatra i potajno slika tijekom noći. Između dvije žene uskoro se rađa intimnost i privlačnost dok zajedno dijele Héloïseine prve i posljednje trenutke slobode, a sve dok Marianne slika portret koji će označiti kraj njihovog odnosa.

Ovo je inače treća suradnja redateljice Sciamme i nagrađivane glumice Adele Haenel koje su se jedno vrijeme nalazile i u ljubavnoj vezi – prethodno su surađivale na hvaljenom festivalskom filmu Water Lilies koji je ujedno bio i Sciammin redateljski i scenaristički prvijenac te kratkom igranom filmu Pauline. Lik Eloise u filmu Portret djevojke u plamenu scenaristica Sciamme napisala je upravo za glumicu Haenel.

Budući u filmu gotovo da i nema muškog lika, film Portret djevojke u plamenu savršena je filmska poslastica za žene koja u domaća kina stiže za vrijeme slavlja Međunarodnog dana žena čime on ujedno postaje i prvim kino izborom, jer se radi o iznimno kvalitetnom ostvarenju koje će s gledateljem ostati dugo nakon izlaska iz kinodvorane.

Ljubavna drama Portret djevojke u plamenu u domaća kina stiže 5. ožujka!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala