Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ovaj vikend - Sila stiže na RTL2
RTL2 u subotu, 7. prosinca i nedjelju, 8. prosinca donosi filmsku poslasticu obožavateljima kultnog serijala 

Ovaj vikend - Sila stiže na RTL2

Ususret iščekivanom ostvarenju Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera, koji će se u kinima početi prikazivati 18. prosinca, RTL2 u subotu, 7. prosinca i nedjelju, 8. prosinca donosi obožavateljima kultnog serijala Ratove zvijezda I: Fantomska prijetnja i Ratove zvijezda II: Klonovi napadaju te posebnu emisiju Ratovi zvijezda: Najbolji trenuci, ali i šest epizoda omiljene Teorije velikog praska, koje su povezane s obožavanim serijalom.

Pa tako u subotu, 7. prosinca od 18:05 sati RTL2 u specijalnoj emisiji prikazuje najbolje trenutke kultnog serijala Ratova zvijezda. U društvu posebnih gostiju gledamo deset najpamtljivih trenutaka iz šest kultnih nastavaka Georgea Lucasa, od utrke letjelica iz Fantomske prijetnje, borbe u areni na Geonosisu iz Klonovi napadaju pa do kultnih scena borbi za Hoth i šetača iz Imperija uzvraća udarac, bitke za Endor iz Povratka jedija i nezaboravne završne borbe Dartha Vadera i Lukea Skywalkera svjetlosnim mačevima iz Povratka jedija.

Ova najveća fantastična epska saga svih vremena, koja se događa u dalekoj galaksiji, 16 godina od posljednjeg dijela dobila je nastavak 1999., koji gotovo nitko nije očekivao, a kojemu su se svi nadali. Bila  je to Fantomska prijetnja, tj. prequel Ratova zvijezda – Nova nada,  koja nas u subotu, 7. prosinca od 20 sati vodi u događaje 32 godina prije prvog Nova nada, te je bio prvi od tri prequela. Ponovno u rukama autora, producenta i redatelja George Lucasa, priča je oživjela u rolama  velikih glumaca današnjice - Liama Neesona, Ewana McGregora, Natalie Portman. Kao što smo svi očekivali, u novom digitalnom vremenu i efektima ranije nedostupnim, film je veći, grandiozniji, kako se obično kaže - vizualni spektakl, dotjeran do svake sitnice i akcijske scene uz savršene glumačke izvedbe, dok priča dobiva novu dimenziju, u filmu koji je Lucas želio da režiraju Robert Zemeckis ili Steven Spielberg, no obojica su ga uvjerili da bi on trebao oživjeti svoj bezvremenski klasik. 

Nakon filma gledatelje očekuje 6 epizoda Teorije velikog praska, koje su na neki način povezane s Ratovima zvijezda pa će one zaokružiti specijalni dan za obožavatelje napopularnijeg ZF serijala svih vremena .

Kao što smo rekli, vikend je u znaku Ratova zvijezda pa gledatelje i u nedjelju, 8. prosinca od 20 sati čeka Ratovi zvijezda II: Klonovi, još jedan prequel koji se, naravno, nastavlja na događaje iz prvog dijela. Prihvaćen bolje od prošlog dijela gotovo u svim segmentima, od vizualnog doživljaja, kostimografije, efekata, akcijskih scena pa čak i glazbene podloge (John Williams), Klonovi napadaju sagi je dao toliko potrebnu novu energiju. Iako je nastup Ewana McGregora kao Obi-Wan Kenobija puno uvjerljiviji, glavni potez George Lucas postigao je uvođenjem Haydena Christensena kao Anakina Skywalkera, mladog jedija, koji će kasnije postati Darth Vader i obgrliti mračnu stranu Sile, dok se drugi važan potez, koji će se lako povezati s Imperija uzvraća udarac, dogodio predstavljanjem vojske klonova. U svakom slučaju, Klonovi napadaju djeluje kao obavezni nastavak Fantomske prijetnje, nastavak koji upotpunjuje kultnu priču, borbu dobra i zla, tamne i svijetle strane Sile. Od glavnih likova iz prošlog dijela, Ewan McGregor i Natalie Portman ponavljaju svoje uloge, dok se po prvi put pojavljuju velika glumačka imena – Samuel L. Jackson i Christopher Lee.

Naravno, posljednji dosezi u digitalnoj tehnologiji i produkcijskom dizajnu upotpunjuju doživljaj, a akcijska sekvenca – dvoboj svjetlosnim mačevima Yode protiv grofa Dooku – podsjetio nas je na kultnu borbu između Lukea Skywalkera i Dartha Vadera te nam potvrdio da se zaista radi o toliko voljenom, najvećem filmskom serijalu – Ratovima zvijezda.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala