Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Priča o najboljem baletanu svih vremena stiže na velika platna!
U režiji velikog Ralpha Fiennesa u kina nam 10.10. stiže "Bijela vrana"

Priča o najboljem baletanu svih vremena stiže na velika platna!

Foto: Continental

Dva puta za Oscara nominirani britanski glumac Ralph Fiennes (Schindlerova lista, Engleski pacijent) za svoj treći redateljski posao u karijeri odlučio je publici na velika platna donijeti priču o Rudolfu Nurejevu, slavnom ruskom baletanu kojeg se danas smatra jednim od najvećih i najboljih baletnih plesača svih vremena. Priča o Nurejevu uistinu je nevjerojatna, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je on bio jedan od prvih prebjega iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza u zapadni svijet, a plesača je utjelovio priznati ukrajinski baletan Oleg Ivenko kojem je ovo ujedno i prva filmska uloga. Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za napetu dramu Bijela vrana koja nam od četvrtka, 10. listopada stiže u kina!

Mladić u dobi od 22 godine, odjeven u fino tamno odijelo, nalazi se u avionu na letu iz St. Petersburga do Pariza. Godina je 1961., a Rudolf Nurejev, prije nego je postao legenda, član je baletne skupine Kirov i prvi put u životu putuje van Sovjetskog Saveza. Pariški život opčini Nurejeva, a ovaj je mladi plesač željan upiti svu kulturu, umjetnost i glazbu koju mu ovaj blještavi grad pruža. Međutim, agenti KGB-a koji prate svaki njegov korak postaju sve više i više sumnjičavi u njegovo ponašanje i prijateljstvo s mladom Parižankom Clarom Saint. Kada se konačno suoče s Nurejevim uz šokantne zahtjeve, on je prisiljen donijeti srcedrapajuću odluku koja bi mu mogla zauvijek promijeniti život, a njegove prijatelje i obitelj staviti u smrtnu opasnost.

U jednom od intervjua povodom dolaska filma u kina, simpatični baletan Oleg Ivenko izjavio je da je prvi poziv na audiciju koji je dobio putem elektroničke pošte obrisao budući je mislio da se radi o „spamu“. Kasnije je dobio ulogu, a u filmu je vidljivo koliko je baletan stilom plesanja i fizičkim izgledom sličan velikom Rudolfu Nurejevu. Uz Ivenka u filmu su glavne uloge ostvarili Ralph Fiennes, poznata francuska glumica Adèle Exarchopoulos (Adelin život) te njemački glumac Louis Hofmann (trenutno najpoznatiji po ulozi u popularnoj televizijskoj seriji Dark).

Film Bijela vrana svoju je svjetsku premijeru imao na međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju gdje je prikazan u službenoj konkurenciji i gdje je osvojio nagradu za posebno umjetničko postignuće. Nema sumnje da je i ovaj put, nakon iznimno hvaljenih filmova Koriolan i Nevidljiva žena, Ralph Fiennes uspio na veliko platno prenijeti još jednu inspirativnu, istinitu priču o kojoj će se pričati generacijama!

Napeta drama Bijela vrana u domaća kina nam stiže u četvrtak, 10. listopada!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala