Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nova serija Amerikanci stiže na male ekrane
Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka u večernjem terminu prikazuje nagrađivanu američku seriju "Amerikanci"

Nova serija "Amerikanci" stiže na male ekrane

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 30. rujna na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22:55 sati započinje s premijernim prikazivanjem dramske serije Amerikanci u trajanju od 13 epizoda.

Radnja serije smještena je u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, a glavni protagonisti su Elizabeth (Keri Russell) i Philip Jennings (Matthew Rhys), sovjetski špijuni i agenti KGB-a koji se predstavljaju kao američki bračni par koji živi u Falls Churchu u Virginiji, predgrađu Washingtona, sa svojom djecom Paige (Holly Taylor) i Henryjem (Keidrich Sellati). Najnoviji zadatak im je oteti Timoševa, glavešinu iz KGB-a, koji je prebjegao u Sjedinjene Države.

Njihov susjed Stan Beeman (Noah Emmerich) agent je FBI-a koji radi u protuobavještajnoj službi. Prva sezona započinje nedugo nakon inauguracije predsjednika Ronalda Reagana u siječnju 1981. Šesta sezona završava u prosincu 1987., netom prije nego što su čelnici Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza potpisali Sporazum o nuklearnim projektilima kratkog i srednjeg dometa.

Tijekom emitiranja kritičari su držali da je serija među najboljima tada prikazanima. Osvojila je dvije nagrade Peabody, pet nagrada Udruge televizijskih kritičara i dvije nagrade Critics 'Choice Television Award za najbolju dramsku seriju.

U završnoj sezoni Matthew Rhys osvojio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, a izvršni producenti Joel Fields i Joe Weisberg osvojili su Emmy za najbolji scenarij dramske serije, kao i Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju.

Serija je ukupno nominirana za 85 nagrada, a osvojila ih je 25.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala