Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Igra prijestolja dobila nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju!
Sinoć su dodjeljenje prestižne televizijske nagrade Emmy, HBO je nadjačao Netflix s brojem osvojenih nagrada

"Igra prijestolja" dobila nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju!

Sinoć je održana svečana 71. dodjela prestižnih televizijskih nagrada Emmy, koja nam je donijela mnogobrojna iznenađenja. Svi su pretpostavili kako će Igra prijestolja svojom finalnom sezonom pomesti konkurenciju u svim važnim kategorijama, no na kraju su osvojili samo dvije nagrade: Peter Dinklage za najboljeg sporednog glumca i za najbolju dramsku seriju.

Na humorističnoj strani ove godine je The Marvelous Mrs. Maisel dobila nagrade glumačke izvedbe: Tony Shalhoub u kategoriji najboljeg sporednog glumca, a Alex Bornstein kao najbolja sporedna glumica. Ali je Amazonova druga serija, Fleabag, bila pravo iznenađenje u kategorijama komedije. Uz najbolju humorističnu seriju, serija Fleabag je dobila nagrade za  scenarij i za najbolju glumicu za Phoebe Waller-Bridge te za najbolju režiju.

Bill Hader drugu je godinu zaredom kući otišao s nagradom za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji Barry, dok je serija Potpredsjednica za svoju finalnu sezonu "izvisila" u svim važnim kategorijama.

HBO je dominirao i u kategoriji Limitirane serije, fantastičan Černobil osvojio je nagradu za najbolju limitiranu seriju, scenarij i režiju.

U glavnim glumačkim kategorijama dramskih serija također je bilo iznenađenja: Billy Porter ušao je u povijest kao prvi otvoreni homoseksualac koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji, za seriju Pose. Nagrada za najbolju glumicu u dramskoj seriji ove je godine otišla u ruke Jodie Comer, za njenu izvedbu u seriji Killing Eve.

Cjelokupnu listu dobitnika možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala