Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Film Downton Abbey pobijedio novog Ramba i Pittov SF Ad Astra
Drama o obitelji Crawley startala je s fantastičnih 31 milijun dolara i nadmašila očekivanja

Film "Downton Abbey" pobijedio novog "Ramba" i Pittov SF "Ad Astra"

Foto: YouTube

Focus Features ima velik razlog za slavlje: njihova drama Downton Abbey osvojila je kina u Sjevernoj Americi, nadmašila sva očekivanja i zasjela na prvo mjesto po zaradi protekli vikend.

Nastavak popularne istoimene britanske serije Downton Abbey zaradio je tako 31 milijun dolara i postavio je novi rekord za studio Focus. Zanimljivost je i to što je potukla također nove filmove, SF Ad Astra s Bradom Pittom i Rambo: Do zadnje kapi krvi sa Sylvesterom Stalloneom koji se na tamošnjem tržištu nalaze na drugom mjestu (19,2 milijuna, odnosno 19 milijuna dolara). U ostatku svijeta film je zaradio još 30-ak milijuna dolara tako da nakon premijernog vikenda broji skoro 62 milijuna dolara.

"Očito je publika bila spremna vratiti se u Downton i ponovno posjetiti Crawleyeve i ostala poznata lica. Ovo je priča o obitelji i gledateljima, bilo da su to originalni fanovi ili novi, kroz smijeh i radost. Sretni smo što smo dio nečega što je počelo prije skoro 10 godina", rekla je predsjednica distribucije za Focus Lisa Bunnell.

Tvorac serije Julian Fellowes napisao je scenarij za film koji je režirao Michael Engler. Većinu omiljene ekipe iz serije možete gledati i u filmu, što uključuje i velika imena kao što su Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery i Maggie Smith. Film se nastavlja na zadnju epizodu serije, a radnja se vrti oko posjeta engleskog kralja i kraljice obitelji Crawley što predstavlja veliku čast za vlasnike i poslugu, ali i ogroman stres i napor.

Downton Abbey od 19. rujna igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala