Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


ZagrebDox 2019 :: Festivalska kronika 5
U subotu, 2. ožujka 2019. održana je dodjela festivalskih nagrada 15. ZagrebDoxa

ZagrebDox 2019 :: Festivalska kronika 5


Nagradu Veliki pečat za najbolji dokumentarac u međunarodnoj konkurenciji
osvojio je kineski redatelj Yang Zhang za film Na planini, dok su posebna priznanja dodjeljena filmu U procijepu, američkog redatelja Binga Liua te filmu Moj neznani vojnik, ukrajinske redateljice Anne Kryvenko.

Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji pripao je filmu Una Primavera, talijanske redateljice Valentine Primavera, a posebna priznanja regionalni žiri dodjelio je hrvatskom redatelju Goranu Deviću za film U ime Republike Hrvatske i srpskom dokumentaristu Mladenu Kovačeviću za film 4 godine u 10 minuta.

Mali pečat za najbolji film autora do 35 godina ponio je film Još se snima, redatelja Saeeda Al Batala i Ghiatha Ayoubua.

Nagradu Movies that Maters za film koji na najbolji način promiće ljudska prava osvojio je film Lake lekcije, mađarske redateljice Dorottye Zurbó, a dobitnik nagrade FIPRESCI – koju dodjeljuje žiri Međunarodne federacije filmskih kritičara, je film Pospane priče talijanskog redatelja Luce Magija.

Nagrada Teen Dox pripala je Cristini Constantini i Darrenu Fosteru za film Sajam znanostiNagrada Mojoj generaciji, koju dodjeljuje direktor i osnivač ZagrebDoxa, Nenad Puhovski pripala je latvijskom redatelju Ivarsu Seleckisu za film Nastavit će se.

Obilježavajući 15. godišnjicu festivala, direktor je dodijelio i počasne pečate za dugogodišnju profesionalnu i prijateljsku suradnju i potporu ZagrebDoxu koji su pripali Hrvoju Hribaru i Tue Steen Mülleru.

Nagrađeni su i najbolji projekti ovogodišnjeg programa usavršavanja ZagrebDox Pro. Prema zajedničkoj odluci svih panelista najboljim je proglašen mađarski projekt Odgoj grabežljivacaNagrada Online Mentor uz jednogodišnje online mentorstvo Želimira Žilnika pripala je projektu 4 priče za laku noć, a nagradu HBO Europe dobio je srpsko-hrvatski projekt Muzej revolucije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala