Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HRT prikazuje dokumentarnu seriju Osamdesete
Hrvatska radiotelevizija od nedjelje, 3. veljače počinje s prikazivanjem dokumentarne serije "Osamdesete"

HRT prikazuje dokumentarnu seriju "Osamdesete"

Hrvatska radiotelevizija od nedjelje, 3. veljače na svom Prvom programu u terminu od 21:40 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Osamdesete u trajanju od osam epizoda.

Ova uzbudljiva serija  istražuje pojedince i događaje koji su oblikovali desetljeće posebnosti i krajnosti. Korištenjem rijetko viđenih arhivskih snimaka i intervjua s novinarima, povjesničarima, glazbenicima i televizijskim osobama kao svjedocima povijesti, Osamdesete će sagledati Reaganovo doba u Sjedinjemi  Američkim Državama,  AIDS, kraj Hladnog rata, korupciju na Wall Streetu, tehnološki procvat, širenje televizije i razvoj glazbene scene.

Ovo dinamično desetljeće moglo bi se opisati i citatom Charlesa Dickensa o Francuskoj revoluciji, "Bila su to najbolja vremena, bila su to najgora vremena", Hladni rat se naime približavao svom mirnom završetku, no svijet je otkrio i tajanstveni virus za koji nije bilo lijeka i koji je izazvao pandemiju.

Rođeno je i osobno računalo a započela je tehnološka revolucija. Svijet glazbe otkrio je hip-hop, MTV, Princea i U2, ali izgubio je Johna Lennona. Serije Hill Street Blues, St. Elsewhere i Kafić Uzdravlje unijele su novu sofisticiranost u televizijsko pripovijedanje. 

Tijekom desetljeća Ronald Reagan ostavio je svoj trag kao malo koja javna osoba. Uživao je u dotad neviđenoj popularnosti i uspjehu na izborima, ali izdržao je i skandal u Bijeloj kući koji umalo da nije minirao njegov predsjednički mandat.

Prva epizoda pod naslovom „Odrasli uz televiziju“ istražuje desetljeće sapunica u udarnom terminu, dramskih i humorističnih serija te kako su videorekorder i daljinski upravljač promijenili način na koji smo gledali televiziju. 

Bilo je to i desetljeće sapunica u najgledanijem terminu (Dallas, Dinastija, Knots Landing) kao i izvrsnih dramskih serija (Hill Street Blues, St. Elsewhere, Zakon u Los Angelesu).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala