Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sportski vikend na RTL-u
Ovaj vikend na RTL-u nas čekaju dva zanimljiva sportska okršaja

Sportski vikend na RTL-u

Boks

U subotu, 27. listopada, u prijenosu od 23:10 sata na RTL-u uz komentare sportskog novinara Filipa Brkića te stručnog komentatora Marija Preskara, u domaćem ozračju, u Sofiji, u Areni Armeec, bugarski teškaški as Kubart „The Cobra“ Pulev susrest će se s jednim od najboljih britanskih teškaša i trenutnim britanskim prvakom Hughiejem Furyjem u eliminacijskoj IBF borbi. Pobjednik ovog meča postaje službeni izazivač prvaka Anthonyja Joshue i napadač njegovog pojasa. Čitav sportski event s pravom je prozvan „Fire & Fury“ pa u ringu očekujmo pravu eksploziju vatre i bijesa. 

Kubarta Puleva već smo imali priliku gledati na RTL-u u borbi protiv Vladimira Klička, koji je tada branio svoj IBF pojas, a sada će Kubrat, drugi rangirani izazivač prema IBF-u, opet imati priliku izboriti se za borbu za isti naslov, toliko željeni IBF pojas. Pulev (194 cm) drži impresivan omjer pobjeda i poraza (25-1, 13 KO), zabilježio je svega jedan poraz u 26 borbi, i to prije spomenuti, protiv Klička 2014. Spomenimo da je 37-godišnji Pulev, specijalist teških udaraca i nokauta, bio i najbolji europski superteškaš od 2012. do 2016. Sada je Bugarin dobio šansu da pobjedom osigura borbu protiv Josuhe i napravi idući korak u karijeri, iako, kako sam kaže, potpuno je usredotočen na Furyja i „gladan“ trijumfa. 

U suprotnom kutu naći će se gost, 24-godišnji Hughie Fury (21-1, 11 KO), kojeg smo također već gledali u prijenosu na RTL-u protiv Parkera prošle godine u borbi prema WBO-u, kada je odlukom sudaca poražen pa je ova borba bratiću poznatijeg Tysona Furyja, Hughieju (198 cm) prilika za povratak na svjetsku boksačku scenu. Britanski prvak Fury želi borbu s Joshuom što prije, pogotovo jer je nakon pobjede protiv Sama Sextona, kada je postao britanski prvak, pun samopouzdanja, a na putu do tog meča s Johuom stoji mu Pulev. Fury se drži stare izreke i tvrdi da ono što te ne uništi, učini te jačim, pritom misleći na prošlogodišnji poraz od Josepha Parkera, koji je tom pobjedom dobio šansu da se bori za WBO naslov, ne boji niti jednog izazova, spreman je za vrhunski rezultat, prvo protiv Puleva pa onda i samog Joshue.

 

Rukomet

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće u novi ciklus kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2020., koje će se održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji. Hrvatska se nalazi u skupini 2, u kojoj su još Švicarska, Srbija i Belgija, a prva utakmica Kauboje čeka u Osijeku u četvrtak protiv Švicarske, dok na RTL-u uživo pratimo drugu utakmicu ciklusa protiv Belgije u Leuvenu ovu nedjelju od 15:10 sati.

 

U studiju nas u 15:10 sati čekaju Marko Vargek i RTL-ov stručni tim proslavljenih reprezentativaca – Mirza Džomba i Goran Šprem, koji će nas  uvesti i upoznati s najnovijim zbivanjima i formom reprezentacija, dok nas kroz uzbudljve trenutke utakmice od 15:40 sati vode Filip Brkić i Hrvoje Horvat, a sa samog mjesta događanja u Leuvenu javit će se Antonio Vuksanović

Naši reprezentativci ne bježe od uloge favorita protiv dobrih Belgijaca i sigurno će ozbiljno pristupiti ekipi koja je nedavno pošteno namučila veliku Francusku. Belgija ima odlične razigravače, od kojih ističemo igrača PPD Zagreba, 28-godišnjeg srednjeg vanjskog Arbera Qerimija, dok će hrvatske navijače sigurno obradovati povratak Domagoja Duvnjaka.

 Podsjetimo, EURO 2020. je prvo natjecanje na kojem će igrati 24 reprezentacije, a gradovi u kojima će se reprezentacije predstaviti su: Trondheim (NOR), Malmö, Göteborg, Stockholm (SWE), Beč i Graz (AUT). Kauboji će, ukoliko prođu skupinu 2, igrati u grupi C u Grazu te u slučaju daljeg prolaska odlaze u Beč, a nakon toga u Stockholm. 

 Izbornik Lino Červar odabrao je 18 igrača, koje je poveo na pripreme za susrete sa Švicarskom i Belgijom, a oni su: Marin Šego (MOL-Pick Szeged), Mate Šunjić  (US Ivry Handball), Manuel Štrlek (Telekom Veszprem), David Mandić (RK PPD Zagreb), Zlatko Horvat (RK PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (RK PPD Zagreb), Željko Musa (SC Magdeburg), Kristian Bećiri (RK Celje Pivovarna Laško), Marin Šipić (RK Nexe), Damir Bičanić (RK PPD Zagreb), Halil Jaganjac (RK Metalurg), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Luka Cindrić (PGE Vive Kielce), Igor Karačić (RK Vardar), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain Handball), Jakov Vranković (Grundfos Tatabánya KC), Ivan Martinović (VfL Gummersbach), Alen Blažević (MOL-Pick Szeged). Uži trenerski dio stručnog stožera uz Červara čine trener Davor Dominiković te trener vratara Marko Markiš.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala