Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jane Fonda u pet činova
HBO premijera dokumentarnog filma u režiji nagrađivane dokumentaristice Susan Lacy

Jane Fonda u pet činova

U režiji nagrađivane dokumentaristice Susan Lacy, Jane Fonda u pet činova (Jane Fonda in five acts) intimni je pogled na Fondin jedinstveni put i imat će premijeru na HBO kanalu 4. listopada u 21.45 h. 

Ovo je priča o djevojci iz susjedstva, seksi mački, aktivistici, tajkunici fitnesa. Oskarovka Jane Fonda živjela je životom obilježenim kontroverzama, tragedijom i preobrazbom, a sve je to učinila pred očima javnosti. 

Dokumentarac  je zasnovan na snimljenim intervjuima dugim 21 sat, u kojima Fonda iskreno i otvoreno govori o svom životu i pogreškama. Istražuje bol majčina samoubojstva, emocionalnu nedostupnost oca, 30 godina poremećaja prehrane i tri braka s poznatim, ali potpuno suprotnim muškarcima. Susan Lacy također koristi intervjue s obitelji i prijateljima, rijetke privatne snimke, kao i one koje pokazuju užurbani život koji vodi danas s 80 godina, nazivajući ga „početak svog posljednjeg čina“.

U filmu su između ostalih, korišteni i intervjui s Robertom Redfordom, Lily Tomlin, producenticom Paulom Weinstein i bivšim supruzima Tomom Haydenom i Tedom Turnerom

Prva četiri čina Fondina života nazvana su prema četvorici muškarca s kojima je dijelila osobne i profesionalne ambicije i koji su jako utjecali na njih. 

Peti čin je nazvan po samoj Fondi, koja se suprotstavlja svojim demonima, ponovno se povezuje sa svojom obitelji i nastavlja uspješnu karijeru i kao glumica i kao aktivistica, ali pod svojim uvjetima.

Danas, i dalje kreativno i politički aktivna, Jane Fonda pokazuje da nema ograničenja u životu punom odlučnosti, poštenja i napornog rada.

Dokumentarac Jane Fonda u pet činova je režirala i producirala Susan Lacy koja je istovremeno i producentica, uz Emmu Pildes i Jessicu Levin, direktor fotografije je Sam Painter dok je za glazbu zadužen Paul Cantelon.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 1
    fdrdf9 fdrdf9 @ 30.9.2018. 10:07

    Preko 2 h njene životne poezije smorilo bi i najfanatičnije poklonike. Bez šminke izgleda kao smrt.

  • #1
    1 2
    boatenga boatenga @ 29.9.2018. 20:36

    Jako dobar dokumentarni film..Vrhunska produkcija..

    Iako ne pratim ovakve biografske uradke, nije mi žao gledanja..

    Ipak je Jane Fonda američka ikona..

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala