Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dječaci - H323
Nemaštovito, iritantno, nekreativno i jadno, osnovne su karakteristike ovog spota ekipe koja zna napraviti i dobar spot kad to doista i požele

Dječaci - "H323"

Album Drama
Izdavač DOP Records / Menart
Autor spota Milan Latković i Danijel Simon
Trajanje 4'02''
Ocjena 2/5



Dječaci su novo ime na hrvatskoj hip hop sceni, no više su, zahvaljujući svojoj diskografskoj kući, napuhani nego što doista vrijede. 'H323' je već četvrti singl sa njihovog debitantskog albuma objavljenog prošle godine, na koji su privukli pažnju prvenstveno smislenom promidžbom a ne kvalitetom, iako to ne znači da ne valjaju, već jednostavno da su precijenjeni. Tako su se publici predstavili prvim singlom 'Kralj ribara' i vrlo pristojnim niskobudžetnim spotom. Potom je uslijedio singl 'Kamiondžije' s popratnim spotom koji je čak osvojio i prvu nagradu na festivalu kreativnih komunikacija 'Magdalena' u Sloveniji za kreativce do 30 godina, da bi uslijedio singl i vrlo simpatičan spot 'Meko sranje' koji ih je najviše proslavio jer spominju Mislava Bagu.

I onda je stigao singl 'H323' koji je ponovo pompozno najavljen pozivom: 'Provjerite što se desilo Ani Stunić, Idi Prester, Antoniji Blaće itd. …u novom remek djelu Dječaka'. A spot je jedno teško gledljivo video ostvarenje za iritantnu pjesmu jednako odbojne glazbe u kojoj tri člana grupe Dječaci (od kojih su Milan Latković i Danijel Simon osmislili, snimili, režirali i montirali spot) lamaču rukama dok oko njih lete grafički obrađene glave domaćih celebritya u neprepoznatljivom obliku poput meteora.

Istovremeno, oni su napadno crvene boje, a sve zajedno gubi smisao već nakon prvih par uvodnih kadrova koji se ponavljaju pune četiri minute. Nemaštovito, iritantno, nekreativno i jadno, osnovne su karakteristike ovog spota ekipe koja očito zna napraviti i dobar spot kad to doista i požele. 'H323' doista nije trebalo predstaviti na ovakav način. Zapravo, nije ga trebalo predstaviti niti na koji način, ali kad je već četvrti singl onda sigurno ne ovako odbojnim spotom. 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    gorlock gorlock @ 6.3.2009. 21:45

    E sad kad sam pročitao ovaj komentar, moram i ja "da" komentirati da zaista "jeste" smeće.

    Mislim na "d(j)ečake.

  • #4
    0 0
    zerokid zerokid @ 6.3.2009. 12:48

    Ajme, Dubravko, što si tako ljut? Ako već od ranije znaš da su Dječaci precenjeni, čemu tolko drekenjanje kao da te razočarao neko koga od ranije baš mnogo ceniš? A, i nisi se pretrgao objašnjavajući šta tolko u spotu ne valja osim što te mnogo nervira.

    Meni se spot sviđa jer sa malo sredstava (novca, efekata) postiže smislenu i energičnu celinu. Ponavljanje u spotu nije puko ponavljanje, već u sebi ima gradaciju. I čak duhovit i samoironičan obrt na kraju (ima ga i u spotu za Kamiondžiju, odlika Dječaka da sami sebi doakaju - retka odlika kad je reč o reperima koji samosvest svode na bildovanje svog ja). Pesma može da ti se ne svidi, ali je u spotu napravljen odličan sinhronicitet između zvuka i slike što je, makar sa neke zanatske strane, zaslužilo pohvalu.

    I na kraju, spot jeste hrabar, jer dobro odslikava medijsku džunglu, gotovo fizičke nasrtaje lažnih utisaka po kojima, kad se zagrebe, sve vrvi od crva. Nije remek-delo, ali samo zato što to nije, ne treba ga proglašavati za smeće. Da smo tako strogi i ljuti prema onima koji to zaslužuju gde bi nam kraj bio. pozdrav
  • #3
    0 0
    gordan gordan @ 2.3.2009. 2:15

    Ne znam. Meni su zakon. Nisam nikad čuo za njih, ali sad sam malo pregledavao njihove spotove i učinak istih na moja osjetila je vrlo pozitivan . Palac dolje za Dubravka, ništa osobno .

  • #2
    0 0
    mario mario @ 2.3.2009. 1:50

    Prvi put čujem za Dječake no sudeći po spotu i pjesmi to me i ne čudi.

    Slažem se u vezi Connecta, ne kužim njihovu popularnost uopće, toliko su glazbeno nadareni da su slobodno mogli i na Dori pobijediti.

  • #1
    0 0
    gordan gordan @ 2.3.2009. 0:41
    Ok, spot je bezveze, ali stvar je solidna. Glazbeno puno jače od Connecta, koji su od autora recenzije dobili pohvale i za glazbeno umijeće. Ako su Dječaci glazbeno precijenjeni, onda je Connect debelo precijenjen (iako nisam znao da ih netko i cijeni).
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala