Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Predstavljen program ovogodišnjeg festivala u Veneciji
Svjetske premijere potencijalnih oskarovskih filmova i ove godine naći će svoje mjesto u Italiji

Predstavljen program ovogodišnjeg festivala u Veneciji

Direktor filmskog festivala u Veneciji Alberto Barbera jedan je do najbitnijih ljudi kojeg hollywoodski publicisti žele vidjeti u akciji: čovjek jednostavno ima smisla za odabrati oskarovske filmove.

Nakon što se vratio u Veneciju 2011. godine, nakon devet godina odsustva, Barbera je uspješno preobrazio najstariji filmski festival na svijetu u platformu za kandidate velikih filmskih nagrada. Posljednjih pet godina na venecijanskim su se platnima prikazivali filmovi koji su kasnije osvojili Oskara za najbolji film i/ili redatelja: Gravitacija, Birdman, Spotlight, La La Land i Oblik vode.

Ovogodišnje, 75. izdanje festivala, kreće 29. kolovoza, a na repertoaru će se naći mnogobrojni studijski i nezavisni filmovi, koji se nadaju da će njihov put ka slavi krenuti upravo u Veneciji. Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog lava, Guillermo del Toro, predsjednik je ovogodišnjeg žirija, a uz njega će odlučivati Naomi Watts, Christoph Waltz, Taika Waititi, Sylvia Chang, Paolo Genovese, Trine Dyrholm, Nicole Garcia i Malgorzata Szumowska.

Barbera je jučer na konferenciji za novinare otkrio koji će se filmovi gledati ove godine.

Festival će otvoriti film o Neilu Armstrongu First Man redatelja Damiena Chazellea. U glavnim ulogama gledat ćemo Ryana Goslinga i Claire Foy. Sljedeći film koji privlači pažnju jest film ROMA Alfonsa Cuarona, autobiografski film smješten u Meksiko 70-ih.

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje sezone dodjele nagrada s filmom Skrivena ljubav, talijanski redatelj Luca Guadagnino ovog će se puta predstaviti potpuno drugačijim projektom: remakeom horor filma Suspirija Daria Argenta, s Dakotom Johnson i Tildom Swinton u glavnim ulogama.

Braća Coen u Italiji će predstaviti svoj Netflix film The Ballad of Buster Scruggs, vestern antologiju koja prati šest različitih priča.

Novi biografski film Juliana Schnabela At Eternity's Gate, s Willemom Dafoeom u ulozi Vincenta van Gogha, također će se prikazati u Veneciji i također se već spominje oskarovski potencijal.

Redateljski debi Bradleya Coopera A Star is Born s Lady Gagom u glavnoj ulozi također će imati premijeru u Veneciji, ali će se prikazati van konkurencije. No i taj se film već nalazi među kandidatima o kojima se nagađa kao o potencijalnim dobitnicima Oskara za najbolji film.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala