Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Warriorsi vas zovu u Maksimir! Prihvaćate poziv?
I ovog vikenda, na najljepšem proplanku Parka Maksimir, Vidikovcu, uživajte u Luftanju, filmskom i glazbenom programu uz koje ljeto u gradu zvuči kao odlična ideja

Warriorsi vas zovu u Maksimir! Prihvaćate poziv?

“Warriors, come out to play!”

Sigurno vam je poznata ova kultna rečenica iz još kultnijeg filma Ratnici podzemlja. Snimljen 1979. godine, ovaj akcijski hit priča je o velikom okupljanju razjedinjenih njujorških bandi u Bronxu, koje su u stalnim međusobnim sukobima oko teritorija. Film je režirao Walter Hill, nastao je prema istoimenoj noveli Sola Yuricka iz 1965. godine koja je, pak, inspirirana drevnom pričom Anabaza, grčkog pisca Ksenofonta.

Ako se ne sjećate, da vas podsjetimo - radnja filma vrti se oko bande Warriors, nepravedno optužene za ubojstvo karizmatičnog Cyrusa, lika čiji je cilj bio ujediniti i stati na čelo svim njujorškim bandama. Na čelo Warriorsa staje Swan pred kojim je gotovo nemoguć zadatak: mora izbjeći stotine kriminalaca koji tragaju za Warriorsima, te pritom dokazati da je pravi Cyrusov ubojica Luther...

Kako ovaj spoj filma potjere, suvremenog vesterna i stripovske naracije izgleda na velikom platnu i to u okruženju maksimirske šume - možete doznati već ove subote! Naime, u sklopu filmskog i glazbenog programa Luftanje uz Mastercard, koje traje tijekom tri ljetna mjeseca, od 14. srpnja do 30. rujna, ove subote su na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu, na repertoaru  upravo Ratnici podzemlja

Luftanje uz Mastercard je projekt agencije Pepermint kojim se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i  gostiju. Program se sastoji od nekoliko dijelova, i sigurni smo da će se za svakog pronaći ponešto, a korisnici Mastercardâ kartica imaju priliku uživati u ljetnim užicima s posebnim popustima i pogodnostima baš na Vidikovcu!

Subota je rezervirana za glazbene poslastice i kultne filmove, gdje će se nakon nastupa raznih izvođača dešavati projekcije filmskih klasika i glazbenih dokumentaraca poput Ratnika podzemlja, Groznice subotnje večeri, Elvisovog kultnog Comeback speciala iz 1968., Blues Brothersa i mnogih drugih. Nedjelja je dan za odmaranje, stoga smo odlučili dodati još filmskih klasika poput Paklenog šunda, Casina, Velikog Lebowskog, Istrebljivača i Lica s ožiljkom.

Zagrijavanje u ulazak u svijet bjesomučne potjere na Warriorse od Bronxa do Coney Islanda, kroz mračne ulice i mrežu podzemne željeznice New Yorka, potpisuje je DJ Soul Bader koji će sa svojim Waha Waha glazbenim setom dočarati taj magični 70s funk i soul. 

A kad smo se već dotaknuli glazbe, podsjetimo se najpoznatijih glazbenih numera iz Ratnika podzemlja kao što su glavna glazbena tema, koju potpisuje Barry de Vorzon:

https://www.youtube.com/watch?v=ByT0FErPgfQ

Pjesma koja možda najbolje opisuje kako se Warriorsi osjećaju u većini filma je - Nowhere to run:

https://www.youtube.com/watch?v=58UD3jU86pY

Ako vam i nakon ovakve filmske (i glazbene) uzbudljive subote ne bude dovoljno filma, srećom tu je - nedjelja, vrijeme kad filmoljupci mogu uživati u klasicima. Ove nedjelje je na redu filmski klasik Sophie Coppole Izgubljeni u prijevodu a vi se slobodno izgubite u ovoj neprocjenjivoj ljetnoj avanturi Luftanja!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala