Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Emmy nominacije: Netflix bolji od HBO-a
Prvi puta u 18 godina HBO ne predvodi nominacije za prestižnu televizijsku nagradu, unatoč "Igri prijestolja" s najviše nominacija

Emmy nominacije: Netflix bolji od HBO-a

Otkrivene su nominacije za najprestižniju televizijsku nagradu Emmy i to uz mnogo iznenađenja. Prvo od njih svakako je to da HBO po prvi puta u 18 godina nije kanal s najviše nominacija! Netflix ih je ovog puta nadmašio i to za pune 4 nominacije više: HBO ima njih 108, Netflix 112.

Nakon godinu dana pauze od nominacija serija Igra prijestolja vratila se u velikom stilu s 22 nominacije. Sa samo jednom nominacijom manje slijede serija Westworld i Saturday Night Live. Sluškinjina priča odmah im je za petama s 20 nominacija.

Nominaciju za najbolju dramsku seriju, osim Igre prijestolja, dobile su serije Sluškinjina priča, koja je prošlogodišnji pobjednik, Amerikanci, The Crown, Stranger Things, This is Us i Westworld.

Među konkurencijom za najbolju humorističnu seriju nalaze se Barry, Glow, The Marvelous Mrs. Maisel, Curb Your Enthusiasm, Black-ish, Silicon Valley, Atlanta i Unbreakable Kimmy Schmidt.

Za nagradu za najbolju limitiranu seriju borit će se The Alienist, The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, Genius: Picasso, Godless i Patrick Melrose.

U konkurenciju za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji ušle su Claire Foy (The Crown), Tatiana Maslany (Orphan Black), Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale), Sandra Oh (Killing Eve), Keri Russell (The Americans) i Evan Rachel Wood (Westworld). Među najboljima u humorističnim serijama našle su se Pamela Adlon (Better Things), Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Allison Janney (Mom), Issa Rae (Insecure), Tracee Ellis Ross (Black-ish) i Lily Tomlin (Grace and Frankie).

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji odabrani su Jason Bateman (Ozark), Sterling K. Brown (This Is Us), Ed Harris (Westworld), Matthew Rhys (The Americans), Milo Ventimiglia (This Is Us) i Jeffrey Wright (Westworld). Među najboljima u humorističnim serijama našli su se Anthony Anderson (Black-ish), Ted Danson (The Good Place), Larry David (Curb Your Enthusiasm), Donald Glover (Atlanta), Bill Hader (Barry) i William H. Macy (Shameless).

Jubilarna 70. dodjela nagrada održat će se 17. rujna, a sve nominirane možete provjeriti na službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala