Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Travanj na Klasik TV-u
Klasik TV u travnju donosi izvanredne filmove domaće produkcije te na male ekrane vraća kultnu seriju iz 80-ih "Sivi dom"

Travanj na Klasik TV-u

Travanj na Klasik TV-u bit će u znaku izvanrednih filmova lokalne produkcije, među kojima su Dva igrača s klupe, Ćao inspektore, Besa i Slučaj Harms. No, osim fantastičnih filmskih premijera, ovoga travnja stiže i prava poslastica: kultna serija Sivi dom!

Dva igrača s klupe, 5.4. u 19h
Godina: 2005. | Žanr: komedija | Redatelj: Dejan Sorak | Glume: Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović

Pukovnik Ivan Skoko, optužen od haaškog suda, nalazi se u bijegu. Dvojica krunskih svjedoka njegove obrane, nestali su. Umjesto njih nastupaju «Dva igrača s klupe», Ante i Duško. Protiv svoje volje nađu se zajedno u opasnoj igri u kojoj treba preživjeti, i pritom nešto zaraditi.

Satirična komedija scenarista i redatelja Dejana Šorka vrijeme nastanka slovila je za subverzivnu kritiku tadašnje političke situacije i društva. Godine 2005. na filmskom festivalu u Puli film je osvojio niz nagrada među kojima Zlatnu arenu za najbolji scenarij, epizodnu žensku ulogu, kameru i scenografiju, a na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi nagrađen je Posebnim priznanjem žirija. Glavne uloge tumače Goran Navojec i Borko Perić, a u jednoj od glavnih uloga nastupa i popularni tv voditelj i glumac Tarik Filipović.

Ćao inspektore, 12.4. u 20:30h
Godina: 1985. | Žanr: komedija | Redatelj: Zoran Ćalić | Glume: Velimir 'Bata' Živojinović, Boro Stjepanović, Nikola Šimić

U malom provincijskom gradu dvojica čuvara reda i mira Boki i Pajko se dosađuju. No, jednoga dana pojavljuje se opasna banda, koja planira dignuti u zrak hotel prepun turista. Glavni junaci dobijaju  zadatak spriječiti diverziju i likvidirati bandu, što je za njih neiskusne pravi izazov.

Komedija Ćao, inspektore jedna je u nizu popularnih ostvarenja, lagane zabave iza kojih stoji redatelj Zoran Čalić (filmski serijal „Lude godine“). Film je postigao značajan uspjeh kod publike pa su snimljeni i njegovi nastavci „Vampiri su među nama“, „Svemirci su krivi za sve“ i „Dama koja ubija“. Glavnu ulogu naivnog provincijskog policajca tumači Velimir Bata Živojinović.

Sivi dom, 14.4. u 20:05h
Godina: 1984. | Žanr: drama | Redatelj: Darko Bajić | Glume: Branislav Lečić, Bata Živojinović, Dragan Nikolić

Kultna serija iz 80-ih, Sivi dom, vraća se na male ekrane od subote 14.4. u 20 sati kad će početi njeno premijerno prikazivanje na Klasik TV-u.

Serija Sivi dom, scenarista Gorana Mihića i redatelja Darka Bajića, bavi se životom mladih štićenika „popravnog“ doma za djecu i omladinu koji je za mnoge od njih jedini dom koji su ikada vidjeli. U 12 epizoda prikazani su složeni odnosi mladih na rubu i preko ruba kriminala, kao i njihovi odnosi s odgajateljima, kroz koje se razotkrivaju njihove teške životne sudbine.

Serija je premijerno prikazana 1986. godine i okupila je sjajne glumce, među kojima su bili i mnogi mladi glumci koji su se zahvaljujući tom nastupu afirmirali. Glumačku ekipu činili su: Branislav Lečić, , Nikola Kojo, Mirjana Joković, Bata Živojinović, Miša Janketić, Dragan Nikolić, Bora Todorović, Žarko Radić i drugi. Osobito upečatljive uloge ostvarili su Zoran Cvijanović koji je ostao zapamćen po ulozi psihopata Šojke te Žarko Laušević kao šutljivi Šiljo, koji nakon izlaska iz doma pokušava započeti normalan život.

Upečatljiva mračna atmosfera beznađa i besperspektivnosti, eksplicitni prizori nasilja obilježili su seriju koja je zbog toga doživjela i određene kritike.  No, generaciji koja je uz „Sivi dom“ odrasla serija je urezana u sjećanju po nezaboravnim citatima i glazbi „Sve što želim u ovom trenutku“, koju izvodi grupa Far.

Besa, 19.4. u 20:25h
Godina: 2009. | Žanr: drama | Redatelj: Srđan Karanović | Glume: Predrag 'Miki' Manojlović, Iva Krajnc, Radivoje Bukvić

Na početku Prvoga svjetskog rata Srbin Filip, ravnatelj škole u srpskoj provinciji, biva mobiliziran. Prije odlaska želi naći nekoga tko će brinuti o njegovoj supruzi Lei, mladoj i zgodnoj Slovenki, nastavnici ritmike i plesa koju je upoznao na studiju u Zapadnoj Europi. Jedini koji na to pristaje je Azem, nepismeni i patrijarhalni Albanac, školski poslužitelj. Azem Filipu daje besu (časnu riječ čije se izvršenje jamči životom) da će čuvati Leu...

U filmu proslavljenog redatelja Srđana Karanovića, dvoje ljudi, potpuno različitih kultura i navika, prinuđeni su na nelagodan zajednički život u izolaciji. Njihov odnos postepeno se mijenja i razvija, a kroz njega film otvara mnogobrojna pitanja o ljubavi, obećanju, kulturološkim, etničkim, društvenim, jezičkim i klasnim barijerama...Film je na festivalu u Trstu, Aple Adria Cinema, osvojio glavnu festivalsku nagradu «Premio Trieste». Glavne uloge tumače Miki Manojlović i Iva Kranjc.

Slučaj Harms, 26.4. u 20:45h
Godina: 1987. | Žanr: drama | Redatelj: Slobodan D. Pešić | Glume: Mladen Andrejević, Abdula Ažinović, Miroslav Bukovčić

Tri posljednja dana u životu sovjetskog pjesnika Daniila Ivanoviča Harmsa  u kojima mu se počelo događati ono o čemu je pisao. Priča o piscu koji opisuje neobične i apsurdne slučajeve, a oni se počinju događati, pa i on sam postaje slučaj. I to slučaj koji može biti razrješen samo smrću, dok se više sile, u liku anđela, bore kako bi odgodile neizbježno.

Film je nastao na temelju tragične pjesnikove biografije. Harms je bio jedan od protagonista slavne sovjetske avangarde, ali je tragično završio u staljinističkim čistkama 1942. godine. Film je naglašeno metaforičan, a glavnu ulogu tumači Frano lasić. Slučaj harms prikazan je u programu „Izvjestan pogled“ na filmskom festivalu u Cannesu 1988. godine, te je nagrađen na međunarodnom festivalu u Mannheim-Heidelbergu. Na festivalu u Puli redatelj Slobodan D. Pešić dobio je nagradu za režiju.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala