Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Woody Harrelson postao predsjednik SAD-a!
"Lyndon B. Johnson" novi film Roba Reinera okupio impresivnu glumačku postavu!

Woody Harrelson postao predsjednik SAD-a!

Lyndon B. Johnson svakako spada u sam vrh liste najkontroverznijih američkih predsjednika 20. stoljeća. Kao osoba koja je istovremeno bila odgovorna za vrhunac modernog liberalizma u SAD-u, ali i za strahovitu eskalaciju američke umiješanosti u rat u Vijetnamu, mandat ovog trideset i šestog američkog predsjednika svakako je izuzetno zanimljiva tema za područje sedme umjetnosti koje se prihvatio iskusni redatelj Rob Reiner.

Za svoj novi film, Reiner je okupio impresivnu glumačku postavu na čijem je čelu fenomenalni Woody Harrelson koji se ovdje pojavljuje u jednoj od najboljih uloga svoje karijere. Ovim putem donosimo vam prvu kino najavu za napetu dramu Lyndon B. Johnson koja u domaća kina stiže sljedećeg četvrtka, 1. ožujka!

Nakon što je 1960. godine izgubio predsjedničku nominaciju na demokratskoj konvenciji od senatora Johna F. Kennedyja, Johnson pristaje biti potpredsjednički kandidat svom mladom rivalu. Međutim, nakon što pobjede na izborima, unatoč njegovom pozamašnom političkom iskustvu i lukavim instinktima, Johnson se nađe u sporednoj ulozi kao potpredsjednik SAD-a. Ipak, sve se mijenja dana 22. studenog 1963. godine, nakon izvršenog atentata na Kennedyja kada Johnson, sa svojom odanom suprugom Lady Bird, iznenadno postaje vođa „najveće nacije na svijetu“. Dok narod oplakuje svog idola, Johnson se nalazi u sukobu s dugogodišnjim savjetnikom, državnim odvjetnikom Bobbyjem Kennedyjem i nekada svojim mentorom iz Georgije, senatorom Richardom Russellom u vezi poznatog Zakona o građanskim pravima 1964. godine...

Uz Woodyja Harrelsona (tri puta nominiranog za prestižnu nagradu Oscar za filmove Narod protiv Larryja Flynta, Glasnik i Tri plakata izvan grada) u filmu Lyndon B. Johnson glavne uloge tumače Jennifer Jason Leigh (nominirana za Oscara za film Mrska osmorka) kao prva dama Lady Bird, Richard Jenkins (dva puta nominiran za Oscara za filmove Gost i Oblik vode) kao senator Richard Russell, Jeffrey Donovan kao trideset i peti predsjednik SAD-a John F. Kennedy, Bill Pullman kao senator Ralph Yarborough i Michael Stahl-David kao Bobby Kennedy.

Redatelj Reiner se do sada već dokazao režijom napetih i iznimno kvalitetnih drama među kojima se svakako ističu Misery (za koji je Kathy Bates osvojila Oscara), Malo dobrih ljudi (koji je samom Reineru donio njegovu za sada jedinu nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg filma godine) i Američki predsjednik iz čega se može zaključiti da nas očekuje još jedna prava filmska poslastica zbog koje nećemo moći skinuti pogled s platna.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala