Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oskari: Oblik vode dominira s 13 nominacija
Slijede "Dunkirk", "Tri plakata izvan grada" i "Darkest Hour"; mnogi zamjeraju što je izostavljen film "Wonder Woman"

Oskari: "Oblik vode" dominira s 13 nominacija

Foto: YouTube

Stigle su najiščekivanije nominacije za filmske nagrade, one za prestižnu nagradu Oscar koja se ove godine održava jubilarni 90. put.

Fantastična drama Oblik vode čiju režiju i scenarij potpisuje Guillermo del Toro dobila je čak 13 nominacija, više od ijednog filma ove godine. Priča o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorena nominirana je kao najbolji film, za najboljeg redatelja, glavnu glumicu, sporednu glumicu, sporednog glumca, najbolji originalni scenarij, najbolju kameru, filmsku glazbu, montažu zvuka, produkciju, kostimografiju, šminku te za najbolji zvuk. U glavnim ulogama su Sally Hawkins, Octavia Spencer i Michael Shannon. Film u naša kina stiže sljedeći tjedan, dakle možete ga pogledati od 1. veljače.

Slijedi ga Dunkirk Christophera Nolana s 8 nominacija uključujući najbolji film. Kontroverzni film Martina McDonagha Tri plakata izvan grada, koji je dominirao na SAG nagradama neki dan, ima 7 nominacija uključujući onu za najbolju glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Greta Gerwig je dobila nominaciju za najbolju redateljicu za dramu Lady Bird čime je postala tek peta žena ikad nominirana u toj kategoriji.

Meryl Streep je dobila čak 21. nominaciju u svojoj karijeri (najbolja glumica za Novine) dok je Christopher Plummer (najbolji sporedni glumac za Sav novac svijeta) najstariji nominirani glumac dosad. I dan danas je najstariji dobitnik Oscara koji je svoj kipić osvojio 2011. godine za humornu dramu Početnici s 82 godine.

Fanovi nisu propustili komentirati da je Wonder Woman, koji mnogi smatraju revolucionarnim filmom, ostao bez ijedne nominacije pa čak i u tehničkom dijelu. Film je bio jedan od najisplativijih prošle godine i pobrao je same pohvale od kritike i publike, no čini se da ga Akademija nije prepoznala kao takvog.

Cijelu listu nominiranih možete pogledati na službenim stranicama, a u nastavku pogledajte video proglašenja nominiranih koje su predstavili Tiffany Haddish i Andy Serkis.

Proglašenje pobjednika će se održati na svečanoj ceremoniji u nedjelju, 4. travnja. Voditelj je Jimmy Kimmel drugu godinu zaredom.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala