Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SAG nagrade obilježila borba za ravnopravnost i #MeToo pokret
Najviše filmskih nagrada je dobio film "Tri plakata izvan grada"; tri serije su dobile po dvije nagrade

SAG nagrade obilježila borba za ravnopravnost i #MeToo pokret

Foto: YouTube

Ove godine na dodjeli SAG nagrada (SAG Awards) od filmova je dominirao Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Tri plakata izvan grada), priča o ženi koja kreće u mali rat protiv policije zbog neriješenog ubojstva kćeri. Crna komedija je već prije osvojila i kritiku i publiku na festivalima i dodjelama nagrada pa je tako primjerice dobila 4 nagrade Zlatni globus (najbolji film – drama, najbolji scenarij, najbolja glumica, najbolji sporedni glumac).

Na sinoćnjoj dodjeli film je osvojio tri SAG nagrade: za najbolji filmski glumački ansambl, Frances McDormand nagrađena je kao najbolja glumica, a Sam Rockwell za najboljeg sporednog glumca. Zanimljivo je izdvojiti kako je u posljednje 22 godine onaj film koji je bio nagrađen za najbolji glumački ansambl osvojio prestižnu nagradu Oscar čak 11 puta.

Tri plakata izvan grada u hrvatskim kinima počinje igrati 22. veljače kad će i domaća publika moći pogledati ovo filmsko ostvarenje.

Gary Oldman proglašen je najboljim glumcem na filmu (Darkest Hour) te je rekao: „Duboko sam počašćen i ponosan što sam osvojio ovu veličanstvenu nagradu.“ Najbolja sporedna glumica je Allison Janney (Ja, Tonya).

Kad je riječ o televiziji, tri su serije odnijele svaka po dvije nagrade. NBC-jeva serija To smo mi proglašena je najboljom dramskom serijom, a Sterling K. Brown najboljim glumcem u dramskoj seriji. Nicole Kidman i Alexander Skarsgard su osvojili nagrade za HBO seriju Male laži što je svakome od njih prva SAG nagrada s tim da je Kidman za nju bila nominirana već 10 puta. Još jedna HBO serija Potpredsjednica je osvojila nagradu u kategoriji najbolje humoristične serije, a njezina glavna glumica Julia Louis-Dreyfus još je jednom proglašena kao najbolja glumica u takvoj vrsti serije. Glumica je zahvalila na nagradi na svom službenom Twitteru, a na svečanosti nije bila zbog bolesti (rak dojke).

Najboljom glumicom u dramskoj seriji je proglašena Claire Foy za Netflixovu Krunu.

I na ovoj dodjeli nagrada je više puta spomenuta ravnopravnost spolova i #MeToo pokret, a ovogodišnja novost je bila voditeljica Kristen Bell te to da su sve prezenterice bile ženskog spola.

Rita Moreno je Morganu Freemanu uručila SAG nagradu za životno djelo koju je on njoj uručio 4 godine ranije: „Ovo je više od časti, ovo je povijest“, rekao je. Moreno je za Variety na crvenom tepihu na pitanje o #MeToo pokretu kratko odgovorila: „To nije hir; neće samo tako nestati.“

Cijelu listu dobitnika možete pogledati na službenim stranicama.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala