Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Konačno smo dobili domaći dokumentarni kanal: DokuTV - odabrao Đelo Hadžiselimović!
Na B.netu i Vipu krenuo ekskluzivni kanal specijaliziran za najkvalitetnije dokumentarne filmove

Konačno smo dobili domaći dokumentarni kanal: DokuTV - odabrao Đelo Hadžiselimović!

U Hrvatskoj vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za ime Đele Hadžiselimovića, čovjeka koji je od svoga imena stvorio praktički brend zahvaljujući dugogodišnjem radu na HRT-u. Njegova slava otišla je toliko daleko da se s odjavnih špica nacionalne televizije preselila na majice koje smo s ponosom nosili u noćne izlaske. Odlaskom u mirovinu, Đelo nije mirovao pa je svoje dokumentarističko znanje udružio s hrvatskom kompanijom Discovery film & video koja je pokrenula prvi domaći dokumentarni kanal pod nazivom DokuTV - odabrao Đelo Hadžiselimović!

Ekskluzivni dokumentarni kanal DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović korisnici B.neta i Vipa od prošloga tjedna mogu pratiti u sklopu osnovnog paketa na kanalu 301 odnosno na kanalu 54 u HD-u. Kao što mu i samo ime kaže, kompletan program DokuTV-a odabrao je jedan jedini, gospodin Hadžiselimović, a kanal će se emitirati sedam dana u tjednu, puna dvadeset i četiri sata te obilovati najkvalitetnijim filmovima kada je dokumentaristički žanr sedme umjetnosti u pitanju. Korisnici evoTV-a već nekoliko mjeseci mogu pratiti kanal DokuTV.

Tematski, program DokuTV-a sadržava brojne putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali se također bavi i avanturama, lifestyleom, slavnim i poznatim osobama, najaktualnijim događajima i nebrojenim drugim temama. To je kanal koji prikazuje premijerne dokumentarce, a posebno treba izdvojiti i činjenicu što je oko dvadeset i pet posto kanala sinkronizirano na hrvatski jezik što se posebno odnosi na putopisne dokumentarne filmove.

S obzirom na činjenicu da je kanal osnovala tvrtka Discovery film & video, jedan od vodećih filmskih distributera u regiji (ujedno i utemeljitelj poznatog filmskog festivala u Vukovaru te vlasnik već etabliranog filmskog kanala KinoTV), a koja osim kino filmova u svom distribucijskom portfelju ima i niz hvaljenih i nagrađivanih dokumentarnih naslova, u sklopu programa DokuTV-a svake subote i nedjelje od 20 sati se prikazuju cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok dijapazon tema. Neki od njih su i Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu i Prvi ponedjeljak u svibnju (modna tematika), Barcelona: San o nogometnom savršenstvu (sportska tematika), Noma – najbolji restoran na svijetu (kulinarska tematika), Gdje je sljedeća invazija Oscarom i Zlatnom palmom nagrađenog redatelja Michaela Moorea (politička tematika), Ja sam Heath Ledger, Ja sam JFK Jr., Ja sam Steve McQueen (biografska tematika), Gimme Danger, Beatles: Eight Days a Week (glazbena tematika) te mnogi drugi.

Korisnicima B.neta i Vipa tako više neće trebati nekoliko različitih dokumentarnih kanala koji su specijalizirani svaki za određenu tematiku, jer se sada sve nalazi na jednom mjestu – kanalu 301 (54 u HD-u) na kojem je Đelo Hadžiselimović samo za njih sabrao sve ono što uistinu vrijedi iz svijeta dokumentarnog filma.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    nemam_tv nemam_tv @ 14.1.2018. 0:41

    Kako exluzivno na vip/Bnet tv ? Kada je  kanal već preko mjesec dana u ponudi EVO TV u HD. A što se tiče samog kanala ništa posebno čak je puno lošiji od NationalG. 

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala