Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dokumentarne serije o tajnama stižu na Viasat History
Viasat History otkriva tajne: Tajne velikih britanskih dvoraca i Tajnu podzemna grobnice

Dokumentarne serije o tajnama stižu na Viasat History

Prva sezona serije Tajne velikih britanskih dvoraca istražuje burnu povijest šest najlegendarnijih britanskih dvoraca: Dovera, londonskog Towera, Warwicka, Caernarfona, Stirlinga i Carrickfergusa. Popularni povjesničar i autor Dan Jones skida sloj po sloj s tih sjajnih uporišta iz britanske povijesti, te nam otkriva intrige, drame, romanse i bune koje okružuju te utvrde i njihove zloglasne stanovnike.

Snimljena na prekrasnim lokacijama diljem Engleske, Walesa, Škotske i Sjeverne Irske, serija nam donosi prekrasne zračne snimke, kao i dramatične rekonstrukcije koje uspijevaju dočarati raskoš i moć tih veličanstvenih dvoraca, te oživljavaju one koji su obitavali unutar njihovih zidova. U drugoj sezoni, Dan Jones istražit će još britanskih dvoraca i njihove tajne. Ovaj put traga za burnom poviješću šest najslavnijih britanskih dvoraca: Edinburgha, Cardiffa, Yorka, Lancastera, Leedsa i Arundela. Dan će nam ispričati neke od mnogih klasičnih priča iz tisućgodišnje britanske povijesti čiji su glavni junaci najpoznatiji britanski kraljevi, kraljice, lupeži, pobunjenici, žrtve i zlikovci. 

Seriju Tajne velikih britanskih dvoraca gledajte utorkom u 22:10h od 13. lipnja.

Povjesničar dr. Michael Scott otkriva tajne tajanstvene grobnice koja je pronađena u jednoj od slavnih rimskih katakombi. Duboko pod ulicama Rima nalazi se nevjerojatan podzemni svijet: labirint tunela i svodova koji se protežu na više od 580 kilometara dužine. Ovo golemo podzemno groblje Rimljani su izgradili prije gotovo 2000 godina, no tek prije nekoliko godina iskopane su dotad neotkrivene katakombe u kojima je pronađeno tisuće ljudskih kostura.

Otkriveno je da su trupla zamotana u raskošne gipsane i platnene mrtvačke pokrove posute jantarom, što odaje pogrebni ritual koji još nije viđen u Rimu. Sada tim stručnjaka nastoji proniknuti u tajne tih kostura služeći se sekvenciranjem DNK i vrhunskim arheološkim tehnikama, da bi otkrio tko su bili ti ljudi i kako su umrli.

Tajnu podzemne grobnice pratite subotom u 19:55h od 10. lipnja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala