Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svibanj na Klasik TV-u
Ovoga svibnja budite uz male ekrane i Klasik TV gdje vas čekaju filmske premijere, ciklus Fabijana Šovagovića te izvrsne televizijske serije

Svibanj na Klasik TV-u

Počinje mjesec izvrsnih premijera na Klasik TV-u! Sredinom mjeseca, 18.5. u 22h donosi svjetsku TV premijeru bajke za odrasle Ime: Dobrica, prezime: nepoznato, komediju iz 2016. u kojoj se u glavnoj ulozi pojavljuje nekadašnja velika dječja filmska zvijezda, Slavko Štimac, čiji je bogati filmski opus poslužio redatelju Srđi Peneziću da osmisli inovativan i zanimljiv spoj "starog" i novog. Redatelj kombinira isječke iz Štimčevih starih filmova poput Vuk samotnjak, Salaš u Malom Ritu, Vlak u snijegu, Specijalno vaspitanje i drugih, s novosnimljenim kadrovima što rezultira efektnim filmskim materijalom kojim se ilustrira rani život glavnog junaka. Uz Štimca, glumačku ekipu čine među ostalim i Bogdan Diklić, Sergej Trifunović i Branislav Lečić.

Početkom mjeseca, 4.5. u 20:05h premijerno se prikazuje Blagajnica hoće ići na more, debitantski film proslavljenog redatelja Dalibora Matanića (Zvizdan, Kino Lika), o Barici koja radi kao blagajnica na periferiji Zagreba i mašta o tome kako će svoju kćer odvesti na more. Iako je nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije, film je prikazan i u kinima te je ostvario odličnu gledanost. Riječ je o dirljivoj socijalnoj drami s elementima komedije, a film je nagrađen brojnim nagradama, pa je tako na Pulskom festivalu nagrađen Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu (Dora Polić), sporednu žensku ulogu (Nina Violić) i montažu, te nagradom Breza za najboljeg režisera debitanta.

Četvrtak iza, 11.5. u 22h, na rasporedu je Nije bilo uzalud, debitantski film cijenjenog filmskog snimatelja i, kasnije, redatelja Nikole Tanhofera. Osim uvjerljivih glumačkih kreacija Borisa Buzančića, Antuna Vrdoljaka, Mire Nikolić, Zvonimira Rogoza, film odlikuje dojmljiva atmosfera (sniman je u močvarama Kopačkog Rita), kao i efektna kamera. Bio je prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Berlinu.

25.5. u 20:05h na programu je komedija Ajmo žuti redatelja Dražena Žarkovića, simpatični takozvani film o malim ljudima, kojeg krasi topli pristup prema protagonistima i glumačke role dvojice glumaca koje se vrlo rijetko gledalo u domaćem filmu – Žarka Potočnjaka i Slavka Brankova.

Ciklus filmova s jednim od najboljih hrvatskih glumaca – Fabijanom Šovagovićem, ponedjeljkom i utorkom u 22h donosi sjajne filmske naslove:

Ponedjeljak, 1.5. – Lisice, drama
Utorak, 2.5. – Kuća, drama
Ponedjeljak, 8.5. – Seljačka buna, povijesni
Utorak, 9.5. – Novinar, drama
Ponedjeljak, 15.5. – Hoću živjeti, drama
Utorak, 16.5. – San o ruži, drama
Ponedjeljak, 22.5. – Hi fi, drama
Utorak, 23.5. – Sokol ga nije volio, drama

Petkom, subotom i nedjeljom u 18h gledatelji mogu pratiti humorističnu seriju Leteći cirkus Montyja Pythona, a petkom i subotom od 20:05h serije Robna kuća i Punom parom, koja je okupila elitnu ekipu, glazbu je skladao Arsen Dedić, scenograf je Željko Senečić, a glumačku ekipu čine Zvonko Lepetić, Ivo Serdar, Ana Karić, Mustafa Nadarević, Fabijan Šovagović, Vanja Drach, Lela Margitić, Relja Bašić.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala