Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Veljača na Klasik TV-u
Najkraći mjesec u godini na Klasik TV-u prepun je domaćih filmskih premijera, svjetskih klasika te filmova velikog Veljka Bulajića

Veljača na Klasik TV-u

Iako je najkraći mjesec u godini na Klasik TV-u filmski program jednako je bogat kao i uvijek. Uz premijere filmova iz domaće produkcije svakoga nas vikenda očekuje i ciklus svjetskih klasika, a krajem veljače počinje i ciklus filmova nagrađivanog redatelja Veljka Bulajića.

Filmske premijere

Kao i svakoga mjeseca filmske premijere u veljači prikazuju se četvrtkom u 20h ili 22h. Prvi četvrtak u mjesecu rezerviran je za ratni film Pogled u zjenicu sunca, mali autorski film redatelja Veljka Bulajića, zamišljen kao poetska tragična priča o nekolici izoliranih pojedinaca, prožeta naturalizmom, ali i dojmljivim vizualnim izričajem. Tjedan dana kasnije stiže debitantni dugometražni film slovenskog redatelja Igora Pretnara Pet minuta raja.

Četvrtak 16.2. stiže ljubavni film Ne čekaj na maj, nastavak filma Vesna Františeka Čapa, u kojem je ponovno oživio likove iz velikog hita. Posljednjeg četvrtka u mjesecu na programu je drama Majke makedonskog redatelja Milča Mančevskog. Film je koncipiran kao tri priče. Dva filmska segmenta su fikcionalni, a jedan je dokumentarna priča o sudbinama žena-majki, kroz koje ilustrira sliku suvremene Makedonije.

Svjetski klasici

Svakoga vikenda u program Klasik TV-a stižu klasici svjetske kinematografije. Prvog petka nas čeka akcijski film Iznenada sa Frankom Sinatrom među glumačkom postavom. Subota je rezervirana za dramu Nadmudri đavola dok u nedjelju u 18 sati stiže film Pigmalion. Drugog vikenda čekaju nas ratna drama Zulu, drama Ulica noćnih mora te komedija Leteći vragovi.

U petak 17.2. gledat ćemo premijeru trilera Noćni teror, u subotu stiže povijesni Gung Ho! dok nas u nedjelju očekuje triler I ne ostade nijedan, prema romanu Agathe Christie. Posljednjeg nas vikenda očekuje kriminalistički film Živi pijesak u petak, Gužva u Hong Kongu u subotu te vestern Pucanj u nedjelju u 18h.

Ciklus filmova Veljka Bulajića

Klasik TV donosi ciklus filmova nagrađivanog redatelja Veljka Bulajića. Filmovi će se prikazivati od 27.2. do 28.3., svakog ponedjeljka i utorka u 22h.

Ponedjeljak, 27.2. – Vlak bez voznog reda, drama
Utorak, 28.2. – Kozara, ratni
Ponedjeljak, 6.3. – Pogled u zjenicu sunca, ratni
Utorak, 7.3. – Bitka na Neretvi, ratni spektakl
Ponedjeljak, 13.3. – Atentat u Sarajevu, povijesni
Utorak, 14.3. – Čovjek koga treba ubiti, fantastika
Ponedjeljak, 20.3. – Visoki napon, drama
Utorak, 21.3. – Veliki transport, drama
Ponedjeljak, 27.3. – Obećana zemlja, drama
Utorak, 28.3. –  Donator, drama

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala