Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Unatoč planovima Stargate neće uskoro na velika platna
Dean Devlin otkrio da su veliki planovi za novu trilogiju "Zvjezdanih vrata" Rolanda Emmericha propali

Unatoč planovima "Stargate" neće uskoro na velika platna

 Povratak Zvjezdanim vratima (Stargate) Roland Emmerich planira već duži niz godina, a pred samo nekoliko mjeseci redatelj je bio siguran u uspjeh reboota hit SF filma i televizijske franšize. Producent Dean Devlin, Emmerichov partner na projektu, otkrio je kako se plan o novoj trilogiji "Zvjezdanih vrata" izjalovio.

Još prošloga ljeta Roland Emmerich i Dean Devlin spremno su najavljivali svoj idući projekt. Naime, netom prije premijere nastavka Dan nezavisnosti: Nova prijetnja, na kojem su redatelj i producent surađivali, puni optimizma su najavljivali proširenje trilogije. U lipnju su se i scenaristi James A. Woods i Nicolas Wright priključili projektu te počeli pripremati scenarij za reboot originalnog filma.
 
Nažalost svi planovi su pali u vodu, a Dean Devlin je u razgovoru s Empireom otkrio kako "Zvjezdana vrata" nećemo uskoro vidjeti na velikim platnima. 
"Nekoliko mjeseci izgledi su bili dobri, ali sada situacija ne izgleda tako dobro. Postoji previše stvari koje moraju upaliti u istom trenutku, i bio je trenutak kada sam mislio da se to događa, ali onda se sve nekako raspalo."
 
Krivnju za napuštanje projekta je indirektno pripisao studiju i modernom sustavu snimanja filmova gdje veliki fimski studiji imaju previše utjecaja na film. "To je jedan od razloga zašto volim raditi neovisne filmove", rekao je Devlin i nadodao: "Smatram da ako napravimo Zvjezdana vrata kako spada, fanovi bi ih voljeli i mogli bismo napraviti nešto sasvim dobro. Ali ako zeznemo, fanovi će to odbaciti kao što bi i trebali. Ali ne želim raditi film ako mislim da bismo mogli zeznuti i to je jedna od stvari koja nas koči."
"Nekoliko studija i puno glasova je uključeno u projekt, i mogli bismo napraviti nešto što je super, ali isto tako mogli bi napraviti nešto što neće sličiti onome što smo htjeli napraviti. Takva vrsta 'suradnje' je zastrašujući aspekt čitave stvari."
 
Iako je originalni film bio nezavisno produciran, reboot "Zvjezdanih vrata" je zaživio pod pokroviteljstvom  MGM-a i Warner Brosa, a čini se kako u ovim uvjetima ni reboot ni trilogija neće biti snimljeni. 

M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala