Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Listopad na Klasik TV-u
Jesenje večeri provedite uz Klasik TV koji vam u listopadu donosi ciklus filmova legendarnog Velimira Bate Živojinovića, te nove filmove i serije

Listopad na Klasik TV-u

U sjećanje na legendarnog glumca Velimira Batu Živojinovića koji je preminuo ove godine, u 82. godini života, Klasik TV donosi ciklus filmova u kojima je ostvario uloge koje su mu obilježile karijeru. Filmovi se prikazuju od 3.10. do 15.11., svakog ponedjeljka i utorka u 22h.

Publika ga najbolje pamti po ulogama u partizanskim filmovima snimanim šezdesetih i sedamdesetih godina poput Valter brani Sarajevo Hajrudina Krvavca, koji mu je donio međunarodnu slavu zbog velike popularnosti filma u Kini, Partizanska eskadrila, zatim Bitka na Neretvi i Kozara Veljka Bulajića, te snažnim karakternim interpretacijama u antologijskim filmovima kao što su Breza Ante Babaje, U raljama života Rajka Grlića... Uloga karizmatičnog sarajevskog ilegalca Valtera i danas se smatra njegovom najpoznatijom ulogom.

Filmske premijere

Balkanska braća, 6.10. u 22h
Godina: 2005. | Žanr: kriminalistički | Redatelj: Božidar Bota Nikolić | Glumci: Petar Božović, Nikola Kojo, Isidora Minić, Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Vojo Krivokapić, Dobrilo Čvorović

Film je inspiriran istinitom pričom, govori o emigrantima bivše Jugoslavije koji u potrazi za golom egzistencijom napuštaju zemlju zahvaćenu ratnim događajima, ali umjesto toga, dospijevaju u pariško podzemlje. Stvari se dodatno zakompliciraju kad junaci bivaju upleteni u etničke sukobe karakteristične za balkansko podneblje, pri čemu nastaju neobične situacije, ponekad na rubu komike, ponekad groteskne.

Glumačka ekipa predvođena uvijek izvrsnim Svetozarom Cvetkovićem te popularnim Nikolom Kojom u jednoj od značajnijih uloga, najjači je adut ove krimi drame s elementima komedije, koja na alegoričan način prepričava sudbinu nekadašnje zemlje. 

Događaj, 13.10. u 22h
Godina: 1969. | Žanr: triler | Redatelj: Vatroslav Mimica | Glumci: Pavle Vuisić, Srđan Mimica, Boris Dvornik, Fabijan Šovagović, Neda Spasojević, Marina Nemet, Fahro Konjhodžić

Djed i unuk odlaze na sajam prodati konja. Na povratku, prate ih lugar i njegov podmukli kompanjon Matijević s namjerom da ih opljačkaju. U šikari dođe do obračuna.

Događaj Vatroslava Mimice (Kaja, ubit ću te!) slovi za jedan od najboljih filmova tog autora, ali i jedan od najboljih hrvatskih filmova uopće. Riječ je o iznimno dojmljivom trileru s elementima horora iznimne atmosfere i sjajnih glumačkih ostvarenja Pavla Vuisića, Borisa Dvornika i Fabijana Šovagovića. Na festivalu u Puli film je osvojio Veliku srebrnu arenu, Srebrnu arenu za režiju, kao i Zlatnu arenu za kameru.

Slike iz života udarnika, 20.10. u 22h
Godina: 1972. | Žanr: drama | Redatelj: Bahrudin Bato Čengić | Glumci: Adem Čejvan, Stole Aranđelović, Zaim Muzaferija, Alija Sirotanović

Jugoslavenski rudari udarnici Alija Sirotanović, Babajić, Škorić i Timotijević danas su zaboravljeni. Njihova imena školskoj djeci ništa ne znače. Ti ljudi koji su radili da bi nešto napravili, a ne da bi zaradili danas djeluju pomalo nestvarno. Obuhvaćajući 25 godina života jednog udarnika, film prikazuje kako oni žive, rade, žene se, čime se liječe, što jedu, kako se zabavljaju, putuju i kada im se rađaju djeca.

Slike iz života udarnika jednog od najutjecajnijih bosanskohercegovačkih režisera Bahrudina Bate Čengića nudi osebujnu i oštru socijalnu kritiku socijalističkog sistema prožetu ironijom. Film je izazvao negativne reakcije vlasti, no smatra se jednim od klasika jugoslavenske kinematografije.

Tri sata za ljubav, 27.10. u 20:05h
Godina: 1968. | Žar: ljubavni | Redatelj: Fadil Hadžić | Glumci: Stanislava Pešić, Dragan Nikolić, Tatjana Salaj, Predrag Tasovac, Mladen Crnobrnja, Lenka Neumann, Vanja Žugaj, Vladimir Ruždjak, Mirjana Bohanec, Antun Vrdoljak

Mlada i privlačna Maca (S. Pešić) radi kao kućna pomoćnica kod imućnog bračnog para intelektualaca. Jedino slobodno vrijeme koje može posvetiti sebi jest nedjeljno poslijepodne. Izlazi s prijateljicom Ankicom (L. Neumann) koja dolazi sa svojim dečkom Zizijem (M. Crnobrnja) i naočitim mladićem Rikijem (D. Nikolić). Nakon plesa Riki želi seks s Macom, no ona ga odbija i vraća se u stan, gdje joj isto predlaže gazda (P. Tasovac).

Tri sata za ljubav smatra se jednim od najboljih filmova plodnog redatelja Fadila Hadžića u kojemu se pozabavio pripadnicima mlade urbane generacije koja objeručke prihvaća zapadne utjecaje. Iako je naizgled riječ o ljubavnoj drami, film je intoniran pesimistički nudeći kritiku socijalističkog društva. U filmu je svoju drugu ulogu ostvarila buduća velika jugoslavenska glumačka zvijezda – Dragan Nikolić, a glavnu ulogu tumači Stanislava Pešić, koja je kasnije postala velika tv-zvijezda kao protagonistica popularne serije Pozorište u kući.

Serije

Sve će biti dobro, od 10.10., pon – čet u 18h
Godina: 2008. | Žanr: telenovela | Redatelji: Diana Pečkaj Vuković | Glumci: Bojana Gregorić, Goran Grgić, Filip Riđički, Leonora Surian, Janko Popović Volarić, Barbara Nola

Telenovela o ljubavi, prijateljstvu i rivalstvu, odrastanju i sazrijevanju. Priča započinje u trenutku kada saznajemo da su životi glavnih likova, iako sasvim različiti i naizgled nepovezani, u stvari isprepleteni na više razina.

Nizom nesretnih okolnosti i krivih poteza, veliko prijateljstvo i poslovno partnerstvo Matka Bebića i Zorana Fabrisa grubo je prekinuto početkom 90-ih godina. Danas je Bebić uspješan građevinski poduzetnik i obiteljski čovjek, a Fabris je godinama izgubljen i na rubu egzistencije. Nakon dvadesetak godina, oni se ponovo susreću, a nerazriješeni odnosi pokrenut će uzbudljiva događanja u koja će biti uvučene i njihove obitelji.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala