Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljene nagrade Emmy!
Ovogodišnjom dodjelom dominirale su serije "Američka kriminalistička priča: Narod protiv O. J.-a Simpsona" i "Igra prijestolja"

Dodijeljene nagrade Emmy!

Dodjela nagrada Primetime Emmy, najvažnija večer u televizijskom svijetu održana je sinoć u Los Angelesu.

Ovogodišnjom dodjelom ponovno je dominirala serija Igra prijestolja, koja je oborila rekord po broju dobivenih nagrada jer je sveukupno stigla do njih 38, te sa mjesta najuspješnijeg skinula seriju Frasier, koja ima ukupno 37 nagrada.

Igra prijestolja drugu je godinu zaredom osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju. To je samo jedna od ukupno 12 nagrada koje su osvojili ove godine. Osim za najbolju dramu dobili su i nagrade za najbolju režiju i scenarij za epizodu Battle of the Bastards, dok je ostalih devet kipića stiglo još prošli vikend na dodjeli tehničkih nagrada Creative Arts. Sljedeće godine vjerojatno serija neće imati prilike sudjelovati na dodjeli nagrada s obzirom da nova sezona sa prikazivanjem kreće tek na ljeto te ispada iz okvira za Emmy nominacije.

Američka kriminalistička priča: Narod protiv O. J.-a Simpsona ukupni je pobjednik večeri sa osvojenih 5 nagrada, ukupno 9 ubrojimo li i nagrade sa Creative Arts dodjele. Među nagradama našla se i ona najvažnija: za najbolju mini-seriju.

Uspjeh serije o O.J.-u postavio je temu večeri jer su Sarah Paulson, Courtney B. Vance i Sterling K. Brown jučer osvojili svoje prve nagrade Emmy i to u kategorijama najbolja glumica u glavnoj ulozi u mini-seriji ili filmu, najbolji glumac u glavnoj ulozi te najbolji glumac u sporednoj ulozi. Osim njih svoje prve nagrade osvojili su Rami Malek kao najbolji glumac u glavnoj ulozi u dramskoj seriji za ulogu u seriji Mr. Robot te Tatiana Maslany za najbolju glumicu u glavnoj ulozi u dramskoj seriji za svoju izvedbu u seriji Orphan Black.

Julia Louis-Dreyfuss petu je godinu zaredom osvojila nagradu za najbolju glumicu u humorističnoj seriji za svoju izvrsnu izvedbu u seriji Potpredsjednica, koja je također drugu godinu zaredom uzela nagradu za najbolju humorističnu seriju. Ponovni pobjednik ove godine je bio i Jeffrey Tambor, osvojivši priznanje za svoj rad na seriji Transparent.

Cjelokupan popis dobitnika ovogodišnjih nagrada Emmy možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala