Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Romanovi na kanalu Viasat History
Večeras od 21h pratite seriju "Rusko carstvo: Romanovi s Lucy Worsley" o sudbini moćne ruske dinastije

Romanovi na kanalu Viasat History

Prije nego što je njihovu vladavinu prekinula revolucija 1917. g., Romanovi su čvrsto vladali Rusijom dulje od tri stoljeća. Povjesničarka Lucy Worsley prati uspon i pad ove blistave dinastije koja je iznjedrila nevjerojatne povijesne ličnosti poput vizionara Petra Velikog, nevjerojatne Katarine Velike koja je nekoć bila kći njemačkog kneza, te, naposljetku, nesretnog Nikole Drugog kojeg su pogubili boljševici. Raskošne palače, tajne spletke, skandali, prijetvornost i ubojstva, sve to ima ova saga o obitelji čija je dramatična propast šokirala svijet.

Godine 1914. izbio je Prvi svjetski rat u koji se uključila i Rusija. Međutim, zbog dugotrajnog rata, slaba ruska ekonomija je kolabrirala, što je dovelo do vojne kapitulacije i izbijanja revolucije početkom 1917. godine koja je prisilila cara Nikolu II. na abdikaciju s carskog prijestolja.

Kako bi se osigurali od možebitnog povratka cara na vlast, boljševici su 17. srpnja 1918. godine u Ekaterinburgu, strijeljali cara zajedno sa suprugom i svom djecom. Također, mjesec dana ranije likvidirali su i Nikolinog mlađeg brata Mihajla.

Lucy Worsley putuje tragovima Romanova, moćne dinastije koja je vladala Rusijom dulje od tri stoljeća. Upoznaje nas s galerijom nevjerojatnih likova: Petrom Velikim, vizionarom koji je zemlju pretvorio u carstvo; Katarinom Velikom, njemačkom kneginjom koja je postala najmoćnija žena na svijetu; i s posljednjim carom Nikolom Drugim, odanim ocem i mužem koji je izazvao revoluciju. Ovo je priča o blistavoj obitelji čije veličanstvene palače kriju priče o izdaji, skandalima i ubojstvima.

Seriju Rusko carstvo: Romanovi s Lucy Worsley pratite od 11. kolovoza četvrtkom u 21h na kanalu Viasat History.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala